Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
ПЦУ проситиме перенести свято Дня захисників і захисниць України на 1 жовтня

Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр.

Фото РІСУ.

ПЦУ проситиме перенести свято Дня захисників і захисниць України на 1 жовтня

Православна церква України звернеться до влади з проханням перенести День захисників і захисниць України, який зараз святкують 14 жовтня, на 1 жовтня

 Про це митрополит Переяславський і Вишневський Олександр повідомив в опублікованому 25 травня інтерв'ю «Радіо Свобода».
За його словами, необхідно синхронізувати державне свято з релігійним за новим календарем.

Фактично це тільки два свята, які ми відзначаємо спільно з державою.

«Моя була ініціатива звернутися до органів державної влади відповідних, у чиїй компетенції це перебуває, про врегулювання цього питання згідно із церковним календарем, за новим стилем, як ми його називаємо, відповідно до тих свят, які до нього прив'язані. А це Покрова і День державності. Фактично це тільки два свята, які ми відзначаємо спільно з державою, – ті, які збігаються із церковними святами, державні дати. А Різдво 25 грудня – воно і так уже було оголошено державою вихідним днем», – сказав митрополит.
День захисників і захисниць України – офіційний вихідний. Історично свято пов'язане із церковним днем Покрови Пресвятої Богородиці, який за схваленим ПЦУ новоюліанським календарем припадатиме на 1 жовтня.
День української державності – державне свято, але не вихідний день, його справляють щороку 28 липня, у День хрещення Київської Русі-України, нагадує «Радіо Свобода».

Реклама Google

Telegram Channel