Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Чорний день на Рівненщині: поховають одразу трьох Героїв, які загинули на війні

Герої не вмирають!

Фото rivnenews.com.ua.

Чорний день на Рівненщині: поховають одразу трьох Героїв, які загинули на війні

Попрощаються з 19-річним Єгором Мухою, 29-річним Максимом Хохловим і 42-рісним Олександром Назаром

Єгор Муха народився у Рівному. Навчався у НВК «Колегіум». Згодом здобув фах помічника машиніста тепловоза та електровоза у Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту.

18 січня 2022 року Єгорові виповнилося 18, а вже 24 лютого почалося повномасштабне вторгнення, передає rivnenews.com.ua.

«З училища їх відпустили додому, але Єгор щойно приїхав сказав відразу, що піде добровольцем. Говорив, що не буде ховатися у підвалах, що мусить бути там і захищати нас. Спершу служив на кордоні, набирався досвіду. До всього ставився дуже серйозно і відповідально. Це помітили, тож у свої 18 він став командиром взводу», – розповідає мама Героя пані Євгенія.

Єгор дуже хотів перевестися у іншу військову частину, аби бути у зоні бойових дій. Відчував, що там він потрібніший, що саме там його місце.

«І він до того готувався. Займався спортом, качався, бігав на п’ятий поверх з гирею… Але йому відмовляли. Я переконувала, що може так і краще, але Єгор сказав чітко: ти мене не втримаєш, я мушу бути там. Його перевели лише за четвертим разом. Коли видали бронежилет, він важкий такий, Єгор лише усміхнувся: «Бачиш, мамо, не дарма я з гирею бігав,» – пригадує мама Героя.

19-річний старший солдат Єгор Муха загинув 20 травня при виконанні бойового завдання в районі селища Хромове на Донеччині.

29-літній Максим Хохлов народився у місті Рубіжне на Луганщині. Здобув фах електрика, відслужив строкову службу в армії. П’ять років тому створили з коханою Іриною сім’ю, в якій за рік народився чудовий син.

Влітку 2020 року Максим вирішив підписати контракт з Національною гвардією України. Відтоді стояв на захисті нашої держави. Помер 25 травня 2023 року у лікарні Києва внаслідок отриманих поранень під час мінометного обстрілу.

Олександр Назар народився у Рівному. Після закінчення школи здобув фах муляра у технічному коледжі НУВГП. Працював в університеті, а кілька останніх років – у Польщі.

«Саша дуже любив свою професію. Спершу, як тільки поїхав у Польщу, присилав фото фасадів, які вони робили. Він насолоджувався своєю справою, результатом. Обожнював свою цивільну дружину та 10-річну донечку,» – розповідає мама Героя Світлана.

«Служив на Луганському напрямі. Коли був на передовій, отримав травми спини та коліна, лікувався у госпіталі. Саме мав повертатися у свою частину, до хлопців, виписався із госпіталю, але так і не доїхав», – каже мама.

42-річний молодший сержант Олександр Назар помер 22 травня 2023 року у Краматорську.

Прощання із Героями відбудеться завтра, 28 травня, о 10.30 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають їх на кладовищі «Нове».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google

Telegram Channel