Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Пересадили частину вуха на обличчя: у Рівному жінці, яку покусала собака, провели рідкісну операцію

Операція пройшла успішно.

Фото facebook.com.

Пересадили частину вуха на обличчя: у Рівному жінці, яку покусала собака, провели рідкісну операцію

Операцію проводив лікар-отоларинголог, завідувач Центру мікроендоскопічної хірургії лор-органів Володимир Васильович Соколовський

Нещодавно в Центрі мікроендоскопічної хірургії лор-органів КНП «Центральна міська лікарня» РМР провели складну одноетапної операції із застосуванням пластики крила носа методикою вільної пересадки частини вушної раковини за П.К. Сусловим.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу.

Під час такої операції дефект носа закривають частиною вушної раковини. Це дуже складна робота, якайі вимагає неабиякого рівня лікарської підготовки та досвіду. На Рівненщині вона виконується вперше та й для України є досить рідкісною. 

 «До мене на прийом звернулася пацієнтка 1976 р.н. з приводу дефекту зовнішнього носа в результаті кусаної рани обличчя (місяцем раніше її покусала собака, відкусила частину носа). Я робив пластику крила носа. З огляду на форму деформації та бажання пацієнтки одномоментного усунення дефекту, обрав методику вільної пересадки частини вушної раковини за Сусловим, запропоновану ще в 1897 році. Оперативне втручання було надзвичайно складним, але пройшло успішно», – розповів лікар Володимир Соколовський.

Пацієнтка задоволена результатом операції. Наразі вона перебуває під наглядом медиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel