Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Бабуся Ганна подалася  в сапери заради корови

Бабця Ганя не приховує, що їй страшно ходити з металошукачем, але доводиться жити в нових умовах.

Фото Єнджея НОВИЦЬКОГО.

Бабуся Ганна подалася в сапери заради корови

67-річна жінка допомагає розміновувати територію навколо своєї хати і розбомбленого села

Про українську міношукачку Ганну Пліхчинську з Миколаївської області говорить увесь світ. Жінка одна з небагатьох повернулася до розбитого села Степова Долина і щоденно виходить у поле з новеньким приладом для пошуку небезпечних уламків від російських снарядів.

Відомою на весь світ пані Ганну зробив польський фотограф Єнджей Новицький. Заради корови Лани бабуся щодня ризикує життям, бо худобі ж міношукач не даси. Про уламки, які доводиться знаходити, жінка розповідає так: «Я беру, ставлю палку, бо так сказав мені поліцейський. Намічаю, де воно, а тоді його кличу, він приходить і забирає. А такі маленькі, то я сама збираю».

 Про уламки, які доводиться знаходити, жінка розповідає так: «Я беру, ставлю палку, бо так сказав мені поліцейський. Намічаю, де воно, а тоді його кличу, він приходить і забирає. А такі маленькі, то я сама збираю».

Бойові дії бабуся зі своєю коровою Ланою перечекали на Черкащині, а тоді повернулися до Степової Долини – села на межі Миколаївської та Херсонської областей, яке росіяни безперервно обстрілювали впродовж дев’яти місяців. Тут нема жодного вцілілого будинку, поряд – розбита техніка. Людей у Степовій Долині майже не залишилося, але в жінки тут і птиця, і свіжа зелень на городі. Тож пані Ганна, попри небезпеку, обрала життя у власній хаті, а не в чужій.

Читайте також: «Мешканка Камінь-Каширщини поділилася пережитим: «Уламки ракети впали на те місце, де ми кілька хвилин тому були із сином...»

Реклама Google

 
Telegram Channel