Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Головний розвідник України  ледь не загинув під час операції

Молодий генерал: 37-літній Кирило Буданов починав у ГУР звичайним оперативником, пройшов через спецоперації у Криму та на Донбасі, а очолив військову розвідку в серпні 2020 року.

Фото із сайту pravda.com.ua.

Головний розвідник України ледь не загинув під час операції

«Виходив через лінію фронту своїм ходом, на адреналіні, десь 5 кілометрів, а потім упав знесилений»

У 2016 році Кирило Буданов та його команда провели важливу операцію на півночі Криму, після чого він часто працював на Донбасі, де тричі отримував поранення.

За його словами, перше та третє поранення були легкими, а от друге – небезпечним. Під час виконання завдання на Донбасі уламок протипіхотної міни влучив йому під серце. «Його не можна вийняти з тіла, небезпечно. У мене була пробита спина, шия. Виходив через лінію фронту своїм ходом, на адреналіні, десь 5 кілометрів, а потім упав знесилений. Поранення важке, але у принципі жити можна», – розповів Кирило Буданов в інтерв’ю NV.

Керівник української розвідки Кирило Буданов часто брав участь в операціях на лінії зіткнення і тричі був поранений.

Під час третього поранення куля вибила йому ліктьовий суглоб. Після цього кінцівка погано згинається. Під час яких операцій і де саме це сталося – головний розвідник деталей не розкрив.

Буданов продовжує брати активну участь в операціях, навіть після поранень. Нещодавно він був присутній під час звільнення селища Руська Лозова у Харківській області. Таким чином, глава ГУР, який є важливою ціллю для противника, перебував усього за кількасот метрів від ворожих позицій.

Максим БУТЧЕНКО, nv.ua

Читайте також: «Коли через волинський Любомль їхали танки, наші пекарі місили тісто і... плакали»

Реклама Google

Telegram Channel