Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Як захиститись  від комарів?

До складу поту входить молочна кислота, яку кровосмоктуни дуже добре відчувають, тож і нападають частіше.

Фото: Рівне вечірнє.

Як захиститись від комарів?

Теплі вечори влітку — це ідеальний час для прогулянок на природі. І дуже прикро, коли гарний настрій та відпочинок псують надокучливі кровопивці

Для захисту від цих комах використовують різні речовини і засоби. У приміщеннях — найчастіше фумігатори, пластини, спіралі з хімічними речовинами. Діткам батьки одягають капсульні браслети (з ефірними оліями). На вулиці застосовують репеленти, які наносять на шкіру та одяг. Ефірні олії – це універсальний засіб, який підходить і дітям, і дорослим. Серед них: евкаліпт, чайне дерево, базилік, меліса, валеріана, лаванда, гвоздика. Ці аромати відлякують комах. Також  кровопивці не люблять запахів листя томатів, сушеної ромашки, мазі «Зірочка».

Евкаліпт, чайне дерево, базилік, меліса, валеріана, лаванда, гвоздика -- ці аромати відлякують комах. 

Найпопулярнішими методами захисту від комарів є:

1. Репеленти.

До його складу входять хімічні речовини, які відлякують комах. Ці засоби можуть бути у формі лосьйону чи аерозолю, і наносять їх на шкіру або на одяг.

2. Спіралі. 

При нагріванні виділяють активну речовину, яка вбиває комарів і мошок в радіусі 3 метрів. Спіраль без запаху безпечна для дорослих, дітей та домашніх тварин.

3. Розчин ваніліну.

У горнятко води треба додати 1 чайну ложку ваніліну і розмішати. Змочити ватний диск у розчині і нанести на шкіру. Ще можна додати 0,5 чайної ложки порошку ваніліну у 50 мл дитячого крему або будь-якого крему без запаху, тоді і шкіра зволожується, а засіб від комарів буде триматися довше.

4. Гвоздика з лимоном.

Цей засіб краще застосовувати у приміщенні. Простий спосіб – зробити «їжачок» з лимону та гвоздики. Для цього потрібно у половинку лимона встромити гвоздику і поставити на підвіконні або біля ліжка.
Якщо вас все ж таки покусали комарі, то рекомендуємо для зменшення свербежу і неприємних відчуттів помастити укус соком алое чи цибулі, або ж використати спеціальний гель після укусу комах.

Читайте також: «Повідомили, де на Волині можна буде купатися (Перелік місць)»

Реклама Google

Telegram Channel