Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
«Пийте, діти, молоко – будете здорові!» (Найкращі рецепти)

Одна склянка незбираного коров’ячого молока містить 146 калорій, 8 г білка та 8 г жиру.

Фото із сайту motionarray.com.

«Пийте, діти, молоко – будете здорові!» (Найкращі рецепти)

Зовсім не випадково ми згадали цю фразу, адже так склалося, що завтра, 1 червня, – і Міжнародний день захисту дітей, і Всесвітній день молока (дата встановлена Продовольчою і сільськогосподарською організацією Об'єднаних Націй [Food and Agriculture Organization] на знак визнання важливості молока для глобального продовольства. Відзначається з 2001 року. – Ред.). Гадаємо, у корисності цього продукту ніхто не сумнівається. А от що робити, якщо малюки не хочуть ні молока, ні каш із ним? Усе просто – у цій добірці ми пропонуємо рецепти страв, які дітлахам обов’язково сподобаються

Бланманже

Інгредієнти: 400 мл молока, 2 ст. л. крохмалю, 2 ст. л. цукру, 0,5 лимона (цедра), ваніль (до смаку), обліпиха або інші ягоди (до смаку).

Приготування. Шарм цього французького легкого десерту – в його елегантній простоті й вишуканому смаку. Готувати його можна як зі звичайного коров’ячого, так із мигдалевого або кокосового молока.

Налийте у каструльку 200 мл молока і поставте на слабкий вогонь, щоб розігрівалось. Тим часом інші 200 мл молока вилийте в миску, додайте 2 ст. л. крохмалю, 2 ст. л. цукру, ваніль до смаку, цедру половини лимона. Добре збийте все вінчиком. Додайте суміш до підігрітого молока і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Стежте, щоб не пригоріло. Після того, як маса прокипить 5–10 хвилин, розлийте її у форми, дайте охолонути. Коли рідина буде кімнатної температури, помістіть формочки в холодильник на 4–6 годин. Чекайте, коли бланманже повністю застигне. Подавайте прямо у формочках, посипавши свіжими ягодами чи фруктами. Можна також на власний смак доповнити варенням, мармеладом, шоколадом тощо.

Згущене молоко

Інгредієнти: 300 мл молока, 300 г цукру, 30 г вершкового масла, 10 г ванільного цукру.

Приготування. У невеликій каструльці добре розмішайте всі інгредієнти, поставте її на середній вогонь і варіть молоко, періодично помішуючи протягом 20 хвилин, після чого дайте суміші охолонути до кімнатної температури. Якщо хочете отримати більш густу консистенцію, поставте молоко в холодильник на ніч. Зберігайте згущене молоко в холодильнику у банці, яка щільно закривається.

Соус бешамель

Інгредієнти: 50 г вершкового масла, 50 г пшеничного борошна (2 ст. л.), дрібка мускатного горіха, 500 мл молока, сіль до смаку.

Приготування. У сотейнику розтопіть вершкове масло на слабкому вогні. Важливо, щоб воно не пригоріло. Додайте борошно і перемішайте з маслом за допомогою ложки або вінчика. Підрум’яньте протягом хвилини-півтори, поки борошно набуде золотистого відтінку. Вливайте поступово молоко і постійно перемішуйте вінчиком, щоб не утворювалися грудочки. Додайте дрібку мускатного горіха, сіль до смаку і варіть, поки соус не загусне. Не рекомендується сильно перетримувати соус (на загустіння зазвичай іде не більше 2 хвилин). Подавайте гарячим. Якщо соус залишився, то можна його поставити в холодильник і розігріти з додаванням невеликої кількості молока. Зберігайте готовий соус не більше 2 днів.

Пишні панкейки на молоці з медом

Інгредієнти: 200 мл молока (2,5% жирності), 200 г борошна, 1 яйце, 1 ст. л. цукру, 50 г вершкового масла, 0,5 ч. л. розпушувача, 50 мл меду для подачі.

Приготування. У глибку миску розбийте яйце, додайте цукор і збийте за допомогою вінчика або блендера. Додайте молоко кімнатної температури, продовжуючи збивати. Змішайте борошно з розпушувачем, всипте у молочно-яєчну суміш і знову ретельно збийте. Розтопіть 50 г масла зручним для вас способом – на маленькому вогні, водяній бані чи у мікрохвильовці. Влийте у тісто та добре розмішайте. Має вийти однорідне тісто, приблизно як сметана середньої густини. Накрийте миску плівкою і поставте в холодильник на 20 хвилин. Вийміть охолоджене тісто, коли поставите пательню розігріватися. Виливайте суміш ополоником в центр розігрітої сковорідки. Смажте з обох боків до золотистої скоринки. Викладайте гіркою, поливайте медом чи кленовим сиропом і подавайте до столу.

М'ятний молочний коктейль із полуницею

Інгредієнти: 100 г пломбіру, 250 мл молока, 150 г полуниць, гілочка м’яти, 1 ст. л. цукру.

Приготування. З гілочки м’яти обірвіть листя, складіть в чашу блендера. Додайте цукор, влийте молоко і збийте. Процідіть суміш через дрібне сито. Полуницю перебийте блендером на пюре. Також перетріть через металеве сито, щоб відфільтрувати кісточки. Змішайте полуничне пюре, пломбір та залийте «м’ятним» молоком. На високій потужності перетворіть масу в пишний, повітряний напій. Розлийте у порційні склянки, прикрасьте зверху полуницею або листочками м’яти.

Бананово-шоколадний коктейль

Інгредієнти: 1 скл. молока, 1 банан, 40 г молочного шоколаду, 100 г морозива.

Приготування. Молоко довести до кипіння, додати шоколад і дати йому розтанути, постійно помішуючи. Охолодити до кімнатної температури. Суміш вилити в чашу блендера, всипати нарізаний шматочками банан. Збити. Додати нарізане кубиками морозиво, збити ще раз. Розлити в порційні склянки, зверху притрусити тертим шоколадом.

 Схожі публікації:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel