Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Мама-садистка годувала дітей фекаліями, ґвалтувала  та «здавала в оренду» педофілам

За даними слідства, жертвами насильства з боку Світлани та невідомих чоловіків стали 8 прийомних дітей.

Фотоколаж із сайту volyn.com.ua.

Мама-садистка годувала дітей фекаліями, ґвалтувала  та «здавала в оренду» педофілам

У Польщі судитимуть 52-річну українку Світлану П. з міста Синельникове Дніпропетровської області, яка разом із 10 прийомними дітьми на початку повномасштабного російського вторгнення приїхала за Буг як біженка

Шокуючу історію про матір-садистку розповіла Gazeta Wyborcza. Польська родина – подружжя, яке взялося допомагати українцям, – незабаром помітила дивні речі у поведінці дітей. А коли вони вивели дітей на відверту розмову, з’ясували подробиці, від яких волосся стає дибки. Діти (дівчатка та хлопчики віком від 4 до 16 років) розповіли, що «мама Свєта» жорстоко їх лупцювала, накачувала препаратами, годувала фекаліями, ґвалтувала та «здавала в оренду» педофілам.

Страшні речі, які розповіли діти, пізніше підтвердили психологи, які з ними працювали. А побої та шрами підтвердили судмедекспертизи.

Страшні речі, які розповіли діти, пізніше підтвердили психологи, які з ними працювали. А побої та шрами підтвердили судмедекспертизи. Світлана зараз перебуває на лаві підсудних.

Лупцювала кулаками, ременями, сковорідками та іншими предметами...

Якби Світлана з дітьми не приїхали до Польщі як біженці, очевидно, всі страшні речі, які діялися за зачиненими дверима їхнього будинку, тривали б і зараз. Рідних дітей жінка не має. У Синельниковому вона жила з чоловіком, який виїжджати з країни з початком повномасштабного вторгнення не став. А Світлана з дітьми прибули до Польщі у березні 2022-го. Їх, як повідомляє польське видання, одразу взяло під опіку польське подружжя, яке хотіло допомогти українським біженцям, – Ганна та Яцек (їхні імена видання змінило, бо пара не готова спілкуватися з журналістами і хоче конфіденційності).

З матеріалів слідства, які вивчили польські журналісти, випливає, що Ганна, яка, намагаючись допомогти багатодітній родині, проводила з ними багато часу, помітила, що діти бояться своєї прийомної матері. А коли Ганні вдалося залишитися з дітьми віч-на-віч, ті розповіли, що Світлана їх б’є.

Вдаючи, що нічого не знає, Ганна вмовила Світлану залишити на одну ніч дітей у неї вдома. Після чого забрати їх уже не дозволила та звернулася до поліції.

Одна з постраждалих дівчаток розповіла, що, поки її ґвалтували, «мати» була у тій самій кімнаті та засікала час, бо брала оплату за кожні 20 хвилин.

Розслідування польської поліції тривало рік. Його результати шокують. Правоохоронці розповіли журналістам, що, б’ючи дітей кулаками, Світлана спеціально одягала на палець обручку з великим каменем, щоб було болючіше. У пориві люті «мама» виривала шестирічному хлопчику волосся, запихала йому в рот підгузок із фекаліями. Іншу дитину, 13-річного хлопчика, підвішувала за ногу до перекладини й смикала за статевий орган. Дітей лупцювала кулаками, ременями, сковорідками та іншими предметами. Душила їх подушками, била головами об столи, змушувала їсти фекалії собаки, які подавала їм на тарілці.

«Якщо дитина не хотіла їсти, вона штовхала її головою в тарілку… Іншу дитину вона засунула головою в унітаз», – цитує Wyborcza правоохоронців.

З обвинувальних актів також випливає, що Світлана накачувала дітей невідомими препаратами. Діти розказали, що вона робила це тоді, коли «здавала їх в оренду» педофілам. Дівчатка розповіли, що до будинку часто приходили незнайомі чоловіки, і Світлана змушувала їх «лизати цим чоловікам писюни». А старші дівчатка повідомили, що їм Світлана під час візитів цих чоловіків давала якісь таблетки (ймовірно, снодійне), після яких вони засинали, а прокидалися «без трусиків» і «з болем в інтимних місцях», у зовсім іншому одязі. Деяких дітей Світлана змушувала лизати свої ж статеві органи і сама вводила дівчаткам у піхви пальці, крейду та фломастери, а хлопчиків смикала за члени та била.

«Мама» змушувала дітей лизати сідниці чоловіків, що їх ґвалтували, після того, як ті побували в туалеті.

За даними слідства, жертвами насильства з боку Світлани та невідомих чоловіків стали 8 прийомних дітей. Продаж дітей педофілам, як сказано у звинуваченні, був для Світлани «регулярним джерелом доходу». Це тривало роками, і продовжувалося навіть коли жінка перевезла дітей до Польщі. У Польщі цих чоловіків (їх особи слідство ще встановлює) бачили сусіди. Світлана говорила, що це були «робітники, які прийшли встановлювати ролети», але вони не мали ані спецодягу, ані інструментів.

Світлана в мережу виставляла фото разом із малечею, яка усміхалась. А польці Ганні сказала: «Ти навіть не можеш собі уявити, що я робила з цими дітьми».
Світлана в мережу виставляла фото разом із малечею, яка усміхалась. А польці Ганні сказала: «Ти навіть не можеш собі уявити, що я робила з цими дітьми».

 У той час, як дітей ґвалтували педофіли, Світлана була поряд. Одна з постраждалих дівчаток розповіла, що, поки її ґвалтували, «мати» була у тій самій кімнаті та засікала час, бо брала оплату за кожні 20 хвилин. Іноді діти під час подібних знущань були у свідомості. Вони розповіли, що не всі пігулки мали снодійний ефект. Від деяких препаратів (діти описали їх як «жовті та білі пігулки») діти втрачали здатність рухатися.

Малі не сплять ночами, Бояться «привида Свєти, який їх уб’є»

Першою жахливі свідчення дітей записала Ганна. Пізніше діти розповіли подробиці правоохоронцям та психологам. Останні у своїх висновках написали, що розказане дітьми – правда. Наявність травм і шрамів у різних місцях підтвердили й судмедексперти, у висновку яких сказано про «виявлені при візуальному огляді рубці, вирване волосся, петехії та синці». У дітей виявили серйозні проблеми зі здоров’ям. В одного з хлопчиків – «чорні обрубки замість зубів», в іншого – критичне виснаження (у свої п’ять років він важив менше 12 кілограмів).

Поки що діти залишаються у родині Ганни та Яцека. Вони не сплять ночами, бояться «привида Свєти, який їх уб’є», здригаються, побачивши жінок, які візуально схожі на їхню прийомну матір. Вони бояться людей, мало з ким ідуть на контакт. Дев’ятирічний хлопчик на два місяці потрапив до психіатричної лікарні після того, як у нього стався нервовий зрив. За словами психологів, дитина настільки травмована, що не може чути ні українську, ні російську мову – з нею зараз можна розмовляти лише польською.

Щодо самої Світлани, то вона всі звинувачення заперечує та просить українське посольство їй допомогти. Експертиза показала, що вона здатна розуміти й усвідомлювати свої дії. При цьому полька Ганна каже, що під час їхньої останньої зі Світланою зустрічі прийомна мати не стала нічого заперечувати та сказала: «Ти навіть не можеш собі уявити, що я робила з цими дітьми».
Наразі Світлана під арештом, який їй продовжили до кінця року. Суд проходитиме у Познані, і вже очевидно, що судовий процес буде гучним.

...У матеріалах справи, які цитує Gazeta Wyborcza, про чоловіка Світлани сказано лише, що, коли поляки Ганна та Яцек запідозрили недобре, вони насамперед подзвонили йому. Та він лише сказав їм, що «його Свєтка з характером». Чи будуть пред’явлені звинувачення і йому (особливо з огляду на те, що він не в Польщі), поки що не відомо.

Катерина КОПАНЄВА, fakty.ua.

Читайте також: «Покинувши депутатство, Борис Джонсон повернувся на колишню роботу».

Реклама Google

Telegram Channel