Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Чоловік помер на 28 хвилин. Що він там побачив?

Філ Здибель закликає людей навчитися робити серцево-легеневу реанімацію, яка може врятувати життя.

Фото із сайту dailystar.co.uk.

Чоловік помер на 28 хвилин. Що він там побачив?

У тренера з тхеквондо зупинилося серце під час гри у баскетбол

57-річний Філ Здибель (на фото) з Австралії знепритомнів через аневризму коронарної артерії під час напруженої гри в баскетбол, яка спровокувала обширний серцевий напад у листопаді минулого року.

Як інформує dailystar.co.uk, за грою того дня в Джилонгу спостерігав син Філа – Джошуа. На щастя, Джош швидко викликав службу екстреної допомоги, коли побачив, що його батько впав. Медики встигли врятувати його життя – певною мірою завдяки тому, що глядачі схопили найближчий дефібрилятор, аби спробувати перезапустити його серце.

Коли через декілька днів Філ опритомнів у лікарні, йому сказали, що він був мертвим 28 хвилин.

Філ розповів, що попри всі історії, які доводилося чути про смерть, він не бачив ні білого світла, ні небесних фігур. Натомість «літав» над головою і дивився донизу на власне тіло, поки чергова медсестра відчайдушно намагалася його оживити.

Філ розповів, що попри всі історії, які доводилося чути про смерть, він не бачив ні білого світла, ні небесних фігур. 

«Я б сказав, що був трохи «не в собі» – трохи поза тілом, але я ще не збирався відходити в інший світ», – зауважив чоловік, наголосивши, що його сильна воля до життя спрацювала.

Філ визнав: це було «дивом», що він переніс серцевий напад у присутності такої кількості людей. Чоловік розуміє, що міг померти уві сні.

«Мене ніхто не знайшов би. Я диво-людина», – сказав Філ.

Жахливий інцидент показав тренерові нову перспективу, яка підштовхує його до того, щоб жити повним життям. Філ сказав, що лише через декілька місяців після цього він уже повернувся до змагань з тхеквондо попри те, що раніше розглядав можливість відмовитися від бойових мистецтв через попередній страх за власне здоров’я.

Зіткнення віч-на-віч із власною смертю спонукало чоловіка інакше поглянути на життя, і він вважає, що людям слід менше хвилюватися. «Усі дрібниці, про які ми переживаємо, не варті наших нервів», – сказав він. Філ Здибель також закликав людей навчитися робити серцево-легеневу реанімацію, яка може врятувати життя.

Читайте також на volyn.com.ua:

= «Директор волинської школи воює на передовій  разом зі своїми учнями (Фото)»;

= «Невже вулиці Рівного обприскують хімією? (Відео)»;

= «Ребров про важку перемогу над македонцями: «У першому таймі ми спали» (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel