Готовий фарш – своєрідний патичок-рятівничок! (Найкращі рецепти)
Звісно, кожна порядна ґаздиня знає: найкращий фарш – той, що ви зробили власноруч із придбаного у надійного і перевіреного продавця хорошого, якісного м’яса. Але – що там гріха таїти – іноді використовуємо і куплений у магазині, адже так швидше і простіше...
М'ясна запіканка з гречкою
Інгредієнти: 500 г м’ясного фаршу, 150 г гречаної крупи, 2 цибулини, 2 яйця, 3 скибки батона, 1/3 скл. молока, 3–4 зубочки часнику, сухарі панірувальні, маргарин або вершкове масло для змащування форми.
Приготування. Гречку відварити до готовності. Цибулю дрібно покраяти й обсмажити до рум'яного кольору. Додати до цибулі гречку і трохи потушкувати разом, тоді охолодити. Батон розмочити в молоці. Збити у блендері хліб, фарш і часник, додати яйце, посолити й поперчити, фарш має вийти рідкуватим. Друге яйце додати у гречану кашу з цибулею, посолити та поперчити. Форму з високими бортиками змастити маргарином. На дно викласти частину фаршу, потім гречку з цибулею, а зверху – знову фарш. Пекти при 200 градусах близько 40 хвилин.
Гречаники
Інгредієнти: 0,5 кг м’ясного фаршу, 150 г гречаної крупи, 2 яйця, 3 цибулини, сіль, чорний мелений перець, 2 ст. л. томатної пасти, 3–4 ст. л. борошна (2–3 – для панірування, 1 – до соусу), 1 морквина, олія для смаження.
Приготування. Гречку, посоливши, зварити до готовності. Коли каша охолоне, до неї додати перемелене м’ясо, дрібно потерті 2 цибулини, яйця, сіль і перець. Фарш добре вимішати і вибити. Формувати з нього невеличкі котлетки і смажити на олії, попередньо запанірувавши їх у борошні. Посмажені гречаники скласти в каструльку і приготувати до них соус. У розігріту олію всипати дрібно порізану цибулину, трохи згодом – грубо натерту морквину. Коли морква спасерується, заправити томатною пастою, а насамкінець додати ложку борошна. Суміш посолити і долити водою, щоб вистачило покрити котлети. Залити гречаники соусом і тушкувати 10–15 хвилин.
Брізoль пo-фрaнцузьки
Інгредієнти: 450 г фаршу (яловичина і свинина), 4 яйця, 60 мл молока, 50 г твердого сиру, 3 солоні огірки, 100 г сметани, 2 зубчики часнику, олія, сіль, перець, зелень.
Приготування. Зелень промити і посікти. Часник почистити і пропустити через прес. У миску влити сметану, додати зелень і часник, посолити і поперчити до смаку, перемішати до однорідності. Солоний огірок нарізати тоненькою соломкою. Натерти сир. У глибоку миску вибити яйця і влити молоко, додати сіль, перець, добре вимішати і на розігрітій змащеній олією сковороді підсмажити 4 яєчні млинчики. Фарш покласти в миску, посолити і поперчити, вимішати і злегка відбити його. На обробну дошку викласти млинець, на ньому рівномірно розподілити чверть фаршу, зверху помазати підготовленим соусом і покласти трохи солоних огірків. Загорнути млинець рулетиком. Так підготувати всі млинці. Форму для запікання змастити олією, викласти рулетики, помазати їх зверху сметанним соусом і присипати тертим сиром. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати брізоль 25 хвилин. Готову страву перекласти на тарілку і подавати до столу.
Котлетки в «сітці»
Інгредієнти: 500 г фаршу з яловичини та свинини, 1 яйце, 200 г шампіньйонів, 2 цибулини, сіль та чорний перець за смаком, олія для смаження, 1 упаковка листкового бездріжджового тіста.
Приготування. М’ясо і 1 цибулину нарізати невеликими шматочками, пропустити через м’ясорубку. Посолити, приправити чорним перцем, додати яйце і ретельно вибити фарш. Сформувати з нього круглі приплюснуті котлетки й обсмажити з обох боків на олії до рум’яної скоринки. Другу цибулину покраяти соломкою, шампіньйони – невеликими пластинками. Цибулю обсмажити на олії до прозорості, всипати гриби і тушкувати до повного випаровування рідини. На посипаному борошном столі розкачати тісто і розрізати його на квадрати. Зробити на них невеликі надрізи в шаховому порядку. На кожну котлету покласти по ложці грибної начинки, накрити заготовкою з тіста й обгорнути нею котлету, злегка розтягаючи його. Краї тіста защипати так, щоб шов був знизу. Підготовлені котлети викласти на застелене пергаментом деко і запікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Схожі публікації:
- Виручить листкове тісто: підбірка найкращих рецептів випічки.
- Якщо життя підкидає лимони, не кривіться... Готуйте лимонад! (Доступні всім рецепти).
- До паски треба шинки і ковбаски. Рецепти.
- І рибку з’їсти, й у воду не лізти: найкращі рецепти.