Як правильно мити полуниці
Всім відомо, що немитих полуниць їсти не можна, навіть якщо вони з вашого саду – ягоди можуть бути заражені паразитами, кишковою паличкою, містити залишки пестицидів
Не нехтуйте основними правилами миття ягід:
- мийте полуниці тільки під проточною водою – просте ополіскування в мисці не очищає;
- тримати ягоди під струменем води потрібно доти, поки вона не стане зовсім чистою;
- якщо полуниці дуже брудні, замочіть їх у воді на кілька хвилин, весь бруд і пісок осядуть на дно, а ягоди спливуть нагору, їх потрібно вибрати і знову промити під проточною водою.
Використовуйте для миття полуниць сіль, соду або оцет – шкоди від них не буде, а користь очевидна.
Навіщо мити ягоди із сіллю
Ймовірно, кожен знає, що в солоній воді замочують черешні, щоб позбутися черв'ячків. З полуницями ситуація схожа: ягоди потрібно замочити в солоній воді, щоб позбутися крихітних жучків, личинок плодових мух, яких зверху на полуниці не видно.
Приготуйте розчин у розрахунку 1 ч. л. солі на 1 склянку теплої води, дайте охолонути і замочіть у цій рідині полуниці на 5 хвилин, вода має покривати ягоди. Потім промийте полуницю під проточною водою.
Виручить сода
Звичайна харчова сода допомагає видалити бруд і сліди пестицидів. Розведіть 1 ч. л. харчової соди в 1 л води і помістіть у цей розчин ягоди на 5 хвилин. Потім ретельно сполосніть під проточною водою.
Який оцет годиться для миття ягід
Оцет, як і сода, допомагає не просто змити з ягід землю і пісок, а й запобігти отруєнню, адже на них можуть міститися яйця гельмінтів, бактерії, залишки пестицидів. Але використовувати для цього потрібно не звичайний столовий оцет, а яблучний 6-відсотковий. Змішайте 1 частину оцту і 3 частини води, замочіть полуниці в цьому розчині на 5 хвилин. Ретельно промийте ягоди після цього.
Схожі публікації:
- Виручить листкове тісто: підбірка найкращих рецептів випічки.
- Якщо життя підкидає лимони, не кривіться... Готуйте лимонад! (Доступні всім рецепти).
- До паски треба шинки і ковбаски. Рецепти.
- І рибку з’їсти, й у воду не лізти: найкращі рецепти.