Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Наразі нема чим возити дітей на змагання: які перспективи у спортивного ліцею у Володимирі

Триває робота над розробкою нового штатного розпису ліцею, попередньо передбачають понад дві сотні посад.

Волинь-нова

Наразі нема чим возити дітей на змагання: які перспективи у спортивного ліцею у Володимирі

Новостворений заклад на початках працюватиме за шістьма напрямками: легка атлетика, дзюдо, вільна боротьба, футбол, волейбол, настільний теніс

Відбулась робоча нарада з підготовки до нового навчального року у новоствореному Володимирському спортивному ліцеї. До обговорення, яке ініціював очільник облради Григорій Недопад, долучились голова бюджетної комісії Орест Маховський, т.в.о. директора закладу, депутат облради Валентин Кошельник, депутат облради Андрій Бокоч, заступник начальника ОВА Юрій Гупало, фахівці профільних підрозділів виконавчої влади та апарату ради.

 

 Про це інформують у Волинській обласній раді.

Серед першочергових потреб - придбання нового і сучасного спортивного інвентарю, форми та тренувальних костюмів на загальну суму близько 2 млн грн.

«Наше завдання - узгодити всі організаційні, фінансові та юридичні питання, щоб з 1 вересня ліцей запрацював. Уже сьогодні треба напрацювати чітку послідовність дій», - зауважив голова Волиньради Григорій Недопад.

Найперше присутні проаналізували відповідність проєкту статуту закладу діючому освітньому законодавству. Документ - на фінальному етапі підготовки до подання його на затвердження.

Як розповів виконувач обов’язків керівника ліцею Валентин Кошельник, заклад на початках працюватиме за шістьма напрямками: легка атлетика, дзюдо, вільна боротьба, футбол, волейбол, настільний теніс. У перспективі планується додатково створити умови для розвитку боксу та біатлону. Представники управління освіти і науки ОВА своєю чергою розповіли, що триває робота над розробкою нового штатного розпису ліцею, попередньо передбачають понад дві сотні посад.

Григорій Недопад.
Григорій Недопад.

 «Серед першочергових потреб - придбання нового і сучасного спортивного інвентарю, форми та тренувальних костюмів на загальну суму близько 2 млн грн», - зауважив Валентин Кошельник. Окрім того, за його словами, є необхідність також обладнати додаткове укриття в гуртожитку, у планах і реконструкція відкритих спортивних майданчиків, а ще придбання двох автобусів різної місткості для транспортування дітей на змагання. Щодо останнього, то заступник голови ОВА Юрій Гупало запевнив, що це питання допоможуть вирішити у тому числі й за сприяння благодійників або ж грантових коштів.

«Ми маємо визначити найгостріші на сьогодні потреби та пріоритети, щоб заклад розпочав роботу, а решту можна буде дооблаштувати вже упродовж навчального року. Увесь обсяг фінансування одномоментно виділити буде не можливо. Готуйте чіткі розрахунки, а ми спільно із облвійськадміністрацією визначимося, що додатково потрібно з вересня по грудень, а що можна буде фінансувати з початку нового бюджетного року. Наша позиція однозначна - новостворений обласний комунальний заклад необхідно підтримувати», - запевнив голова бюджетної комісії Орест Маховський.

Реклама Google

Telegram Channel