Курси НБУ $ 41.34 € 45.00
Що робить Камінь-Каширська лікарня, щоб повною мірою відповідати вимогам кластерної

Камінь-Каширська лікарня - одна з кластерних на Волині.

Волинь-нова

Що робить Камінь-Каширська лікарня, щоб повною мірою відповідати вимогам кластерної

Заклад продовжує купувати обладнання, робити ремонти, а також шукає вузьких спеціалістів

У рамках третього інфраструктурного етапу медичної реформи КНП «Камінь-Каширська ЦРЛ» визначена Кабінетом міністрів України як кластерна лікарня, де надаватимуть високоспеціалізовану медичну допомогу шляхом впровадження інноваційних технологій і міжнародних стандартів.

Окрім робіт із реконструкції закупили нові операційні столи, лампи, цифровий рентген — апаратура, за допомогою якої можна робити знімки під час проведення операції, виводити на екран ту чи іншу ділянку ураження.

Про те, що потрібно медустанові, аби успішно функціонувати в якості кластерної лікарні із широким спектром якісних послуг, газеті «Полісся» розповіла головна медична директорка Людмила Потягайло:

—  Для того, аби відповідати вимогам кластерної лікарні, уже маємо чи не усе базове обладнання. На наше звернення щодо придбання рентгенологічного апарату C-дуга з бюджету області спрямували три з половиною мільйони гривень. Один мільйон двісті п’ятдесят тисяч гривень надала Камінь-Каширська міська рада. У перспективі маємо надію придбати ангіограф. Окрім якісної медичної послуги, згідно вимог МОЗу, потрібно покращити місце надання цієї послуги, щоб перебування пацієнтів в лікарні було комфортним. Для цього у міру можливостей робимо ремонти в приміщеннях відділень. На сьогодні капітально відремонтовані приймальне та інфекційне. У терміновому порядку відновлюємо травматологію, вже розроблений проєкт на проведення ремонтних робіт у неврологічному відділенні, де у майбутньому планується створення інсультного блоку. Окрім робіт із реконструкції закупили нові операційні столи, лампи, цифровий рентген — апаратура, за допомогою якої можна робити знімки під час проведення операції, виводити на екран ту чи іншу ділянку ураження. Інвестуватимемо також в обладнання для реабілітації. А невдовзі розпочнемо велике оновлення терапії. Витрати у два мільйони, що знадобляться на капітальний ремонт відділення, зобов’язалася покрити міська рада. В одному з приміщень цього відділення в перспективі буде встановлено ангіограф.

Людмила Потягайло.
Людмила Потягайло.

 — Людмило Адамівно, не секрет, що незмінною як і по всій Україні залишається кадрова проблема. Які шляхи намагаєтеся знайти для її розв’язання?

— Зокрема плануємо, аби діючі лікарі здобували додаткову спеціалізацію. Наприклад, дерматолог паралельно може поєднувати напрямок алерголога тощо. А ось залучити у штат кардіо- та нейрохірурга буде значно складніше, адже такі вузькі спеціалізації є досить рідкісними в наш час. Втім, якщо держава створить вигідні умови для таких фахівців, забезпечить їхні робочі місця високоякісним обладнанням, то, на мою думку, ситуація може докорінно змінитися. У стратегічних планах медзакладу — надалі працювати над власним покращенням та відновленням, аби наблизитись до європейських стандартів. у відділеннях ЦРЛ замінюватимемо операційні столи на більш сучасні, є необхідність у придбанні артроскопічної стійки для операцій на меніску, суглобах. Постійного дооснащення потребує обладнання, яким користуються офтальмологи та отоларинголог.

Реклама Google

Telegram Channel