Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
В десятці кращих: скоро в Луцьку відкриють нову туристичну місцину

Минулого року Луцький замок відвідало 55 тисяч людей.

Волинь-нова

В десятці кращих: скоро в Луцьку відкриють нову туристичну місцину

На неї витратили понад мільйон євро

Про локацію, як готують до відкриття розповіла Суспільному начальниця управління туризму та промоцій Луцької міської ради Катерина Теліпська:

- Зовнішнє подвір'я колегіуму єзуїтів, поблизу вежі князів Чорторийських. Ця вежа є однією із чотирьох веж Луцького замкового комплексу і вона розширює поняття Луцького Замку. Усі ми знаємо про Луцький Верхній замок куди найбільше приїжджає туристів. Але був іще Окольний замок який складався з 8 веж, - каже Катерина Теліпська. - Вежа князів Чорторийських – це єдина яка залишилася до наших днів. Довгий час територія біля цієї вежі була закритою. Поряд з нею знаходиться частина муру Окольного замку. Вона унікальна аркадним фундаментом, готичною кладкою і ромбоподібним візерунком, що притаманно для європейських фортифікаційних споруд.

Вона унікальна аркадним фундаментом, готичною кладкою і ромбоподібним візерунком, що притаманно для європейських фортифікаційних споруд.

Катерина Теліпська.
Катерина Теліпська.

 Зовсім скоро буде відкрито для відвідування територію біля вежі князів Чорторийських, біля залишків муру і підземелля колегіуму єзуїтів. Це надзвичайно цікавий буде об'єкт. Він увійшов в десятку найкращих проєктів, які реалізовувались в рамках програми Польща– Білорусь–Україна 2014-го – 2020-х років. В рамках проєкту було залучено більше мільйона євро з програми. З міського бюджету також були виділені кошти для того, щоб зробити цей простір доступним для лучан, цікавим для гостей.

Реклама Google

Telegram Channel