Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Наніс дівчині 27 ударів ножем та залишив свою жертву в орендованій ним квартирі

Душогуба, який погубив 19-річну Дарью Косенок, засудили до довічного ув’язнення...

Фото із сайту npu.gov.ua.

Наніс дівчині 27 ударів ножем та залишив свою жертву в орендованій ним квартирі

Нелюд свою вину визнав, але не вважає, що воно... було жорстоким

 Нестор Литвинчук та Дарья Косенок познайомилися у Житомирі та мали стосунки майже 2 роки. У березні 2021 року вони розійшлися, але хлопець хотів їх відновити. Тому він і орендував квартиру у Львові, де дівчина навчалася, та запросив її на зустріч.

У квартирі між ними виник словесний конфлікт, під час якого вбивця й завдав їй 27 ножових ударів. Після скоєного він утік через вікно та переховувався у хостелі в Карпатах, де його й знайшли правоохоронці, інформує zahid.espreso.tv.

Слідство довело, що злочин планувався Нестором Литвинчуком заздалегідь – пошукові запити у мережі типу як вбити людину, щоб вона не страждала, замести сліди та переховуватися. Більше того ніж, знаряддя вбивства, він привіз на місце злочину з собою.

«Вину він визнав тоді, коли зрозумів, що йому світить довічне позбавлення волі, бо спочатку кваліфікація злочину була ч. 1 ст. 115, а ми наполягали на ч. 2 – вбивство скоєне з особливою жорстокістю. І от коли обвинувальний акт потрапив до суду саме за частиною 2 статті 115 і з санкцією в довічне ув’язнення, засуджений свою риторику змінив та навіть намагався виплачувати матеріальну компенсацію», – розповідає Ігор Акер.

Спочатку медична експертиза у Львові визнала хлопця неосудним, але потерпіла сторона наполягла на ще одній експертизі, вже у Києві.

«Хлопця визнали осудним та зазначили, що він симулює. В момент вбивства він також був осудним. Все ж він наполягав, що вбивав дівчину не з особливою жорстокістю і вона померла після перших ударів ножем, хоча експертиза встановила, що смерть дівчини настала після 20-х ударів.Своїх мотивів хлопець так і не пояснив», – додає адвокат.

Сьогодні, 19 червня, Личаківський районний суд Львова виніс вирок 22-річному Нестору Литвинчуку за вбивство з особливою жорстокістю 19-річної дівчини, львівської студентки, Дарьї Косенок. Адвокат Ігор Акер, який представляв інтереси батька загиблої дівчини, зазначив, що душогубу присудили довічне ув’язнення.

Читайте також на volyn.com.ua:

= «На Прикарпатті дядько зґвалтував і вбив 9-річну племінницю»;

= «Поліція відкрила справу щодо зґвалтування собаки неповнолітнім»;

= «У Луцьку донецький рецидивіст ледь не зарізав молодого хлопця».

Реклама Google

Telegram Channel