Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Скандал на Волині: мер маленького містечка вирішив будувати стадіон майже за 150 мільйонів гривень з бюджету

Олександр Ковальчук.

Фото: Телеграм.

Скандал на Волині: мер маленького містечка вирішив будувати стадіон майже за 150 мільйонів гривень з бюджету

Два тендери на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок на понад 145 мільйонів гривень оголосила Ківерцівська міська рада

Після того, як військові наповнили бюджет ківерцівської громади, на міського голову немов напав «синдром покупця». Кожна покупка за бюджетні гроші стає все дорожчою і дорожчою. Тепер Олександр Ковальчук вирішив витратити майже 150 мільйонів гривень на стадіон з біговими доріжками. Мовляв, військові на фронті ледь не в повному достатку і особливих потреб у них нема. То чому б саме зараз не будувати в тилу бігові доріжки, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Як тільки в Україну вторглися окупанти, Олександр Ковальчук почав мільйон за мільйоном освоювати на дороги. Потім без аукціону скерував приватній фірмі 63 мільйони гривень на реконструкцію очисних споруд. Тепер вирішив ремонтувати місцевий стадіон із біговими доріжками. На це піде майже 150 мільйонів гривень.

Весною у Ківерцях затопило кілька вулиць. Там немає належної дощової каналізації. Рятувальники відкачували воду від людських осель. Як писали ЗМІ, у міськраді сказали, що модернізувати дощову каналізацію поки не будуть. Мовляв, усе залежить від того, чи вистачить коштів.

«Є можливість зробити гарний стадіон у Ківерцях, чому не зробити? Коштів поки що немає, тому що термін виконання до 2025 року. Хочу, щоб місто стало спортивною столицею області», - каже Олександр Ковальчук.

На запитання, чи війна не є перепоною для оновлення стадіону, він відповідає так:

«В Ізраїлі війна вже 30 років, там люди не живуть»?

Олександр Ковальчук каже, що будуватиме бігові доріжки у тому числі і для військових, які зараз захищають нашу державу, щоб повернулися з фронту і бачили, куди пішли державні кошти.

Договір на реконструкцію очисних споруд - 63 мільйони, Олександр Ковальчук уклав із фірмою «Кортакос» із Рівненщини. Місцевий фахівець із тендерних закупівель розповідала про сумну славу цієї фірми. Детальніше дивіться у сюжеті:

 

Читайте також: На території медколеджу у Ківерцях зведуть каплицю.

Реклама Google

Telegram Channel