Курси НБУ $ 41.33 € 44.70
На Волині визначили претендентів на «Медичного оскара»

На Волині відбувся регіональний відбор на номінацію до суспільної відзнаки у галузі охорони здоров’я – Ордена Святого Пантелеймона.

Фото Волинської обласної ради.

На Волині визначили претендентів на «Медичного оскара»

Громадський проєкт відзнаки Св. Пантелеймона започатковано у 2009 році. Її присуджують не лише за високі професійні якості, а й бездоганні людські чесноти

Переможців регіонального відбору на номінацію до суспільної відзнаки у галузі охорони здоров’я – Ордена Святого Пантелеймона - привітав заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт.

Про це йдеться на сторінці Волинської обласної ради у Facebook.

 

 На церемонію оголошення результатів обласного відбору прибув очільник Поважної ради Ордену Св. Пантелеймона, Заслужений лікар України, екс-Міністр охорони здоров’я Василь Князевич та член Поважної ради, політик і дипломат, відомий лікар Сергій Пасько. В урочистостях взяли участь військові та цивільні медики, представники влади, духовенство, члени Волинської регіональної ради Ордену під керівництвом директора Луцького центру первинної медичної допомоги №1 Ігоря Гнетньова.

 

 На добру справу благословив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він зазначив, що у церкви та галузі охорони здоров’я багато спільного – зцілення душі і тіла, і навіть символ однаковий – хрест. Присутні склали спільну молитву за людей у білих халатах.

Великомученика і цілителя Пантелеймона (ім’я означає «всемилостивий») медична спільнота вважає своїм покровителем. Громадський проєкт відзнаки Св. Пантелеймона започатковано у 2009 році. Її присуджують не лише за високі професійні якості, а й бездоганні людські чесноти. На Волині двоє нагороджених: директорка обласного медичного об’єднання охорони материнства і дитинства Ірина Горавська та керівник Луцького центру первинної медичної допомоги №1 Ігор Гнетньов.

 

 Голова Поважної ради Ордену Св. Пантелеймона Василь Князевич зауважив, що цю нагороду присуджує не держава, а суспільство. На регіональному та національному рівнях відбір здійснюють спеціально створені ради, до складу яких входять не тільки медики, а й науковці, громадські діячі та духовенство. Він також повідомив, що з ініціативи Поважної ради відтепер професійне свято працівників галузі охорони здоров’я відзначатимуть 27 липня, у день пошанування пам’яті Св. Пантелеймона. Окрім того, зважаючи на повномасштабну війну, цьогоріч вперше претендентів та переможців визначають за двома номінаціями – військові та цивільні медики. «Більше того, ми хочемо масштабувати цей проєкт і за межі України і відзначити тих, хто найбільше нам допомагає у боротьбі з окупантом. Уже визначено 43 країни, де ми створюємо відбіркові ради», - розповів Василь Князевич.

На Волині ж переможцями регіонального відбору на представлення до нагороди Орденом Св. Пантелеймона визначено: заступника начальника військового госпіталю Сергія Платова, який з 2014 року рятує життя військових на передовій, організовує евакуацію поранених та навчає тактичній медицині, а також директора комунального підприємства «Луцька центральна районна лікарня» Підгайцівської сільської ради» Сергія Коновала.

На Волині ж переможцями регіонального відбору на представлення до нагороди Орденом Св. Пантелеймона визначено: заступника начальника військового госпіталю Сергія Платова, який з 2014 року рятує життя військових на передовій, організовує евакуацію поранених та навчає тактичній медицині, а також директора комунального підприємства «Луцька центральна районна лікарня» Підгайцівської сільської ради» Сергія Коновала. Переможців національного відбору визначатиме Поважна рада. Саме ж нагородження відбудеться 9 серпня.

 

 Від імені очільника та депутатів Волиньради номінантів на відзнаку привітав заступник голови Григорій Пустовіт. «Без сумніву, волинянам є ким і чим пишатися. Я гордий за наші медичні заклади і за медиків, які творять дива як у зоні бойових дій, так і в тилу. Здобувши медичний фах, вони цілковито підкорені своїй професії. Щодня вони ведуть боротьбу за наше здоров’я, а часто - й життя. Спасибі усім медикам за знання, вміння, відданість справі та служіння людям», - висловив він вдячність.

Окрім номінантів від імені Поважної ради, а також регіонального представництва Ордена Святого Пантелеймона почесні грамоти за професійність та доброчесність також отримали військові медики та інструктори, цивільні лікарі та керівник медичних установ різних рівнів. Частина з нагороджених не змогли отримати відзнаки особисто, оскільки несуть службу у лавах ЗСУ як контрактники, мобілізовані чи добровольці.

Реклама Google

Telegram Channel