Кухонна прихватка: яку обрати
Сучасна індустрія пропонує їх величезний асортимент
Загалом їх можна поділити на 3 різновиди за матеріалом, з якого вони виготовлені, – саме від цього залежить, як служать і чи зручно ними користуватися.
• Прихватки із синтетики гарні лише на перший погляд. Вони моментально псуються від високої температури. Крім того, погано захищають руки, тож є ризик обпектися.
• Щільні прихватки з бавовни витримують високу температуру, але доволі незручні та швидко забруднюються.
• Силіконові – найбільш практичні: матеріал жаро- і морозостійкий – зберігає робочий стан за температурного діапазону від -40 до +250 градусів (не плавиться, не горить, не прилипає до рук).
Такий аксесуар не промокає, легко миється під краном або в посудомийній машині. А ще такі прихватки зручні в користуванні, бо завдяки їхній рифленій поверхні посуд не вислизає з рук. Крім того, вони вологонепроникні й не вбирають неприємних запахів.
Читайте також: «У селі на Волині господиня в тандирі готує давні азербайджанські страви»