Готуємо лід – солодкий, кавовий, фруктовий
У спекотні дні найкращий спосіб освіжитися – випити чогось студеного. Ну а щоб охолодити напій, потрібен лід. А що, як зробити його оригінальним? Приготуйте яскравий лід з використанням ягід, соку та кави!
Лід для коктейлів
Ним можна прикрасити і охолодити будь-які напої – і алкогольні, й безалкогольні.
У формочки для льоду залити води на 1/3. Поставити в морозильну камеру на пів години. Коли замерзне, покласти на лід, що утворився, ягоди чи порізані фрукти, листочки м’яти і залити водою доверху. Знову помістити в морозилку на кілька годин.
По секрету: щоб лід вийшов прозорим, заморожуйте кип’ячену воду.
Фруктовий лід
Цей смачний, соковитий охолоджуючий десерт – альтернатива магазинному морозиву. Адже він повністю натуральний!
Візьміть 200 г ягід чи фруктів, подрібніть у блендері до стану пюре. Розбавте апельсиновим соком (1/3 склянки). Налийте у формочки та заморозьте.
Кавовий лід
Заваріть міцну каву, за бажанням додайте до неї цукор. Налийте у формочки й заморозьте. Готовий лід покладіть у склянку холодного молока (на 1 склянку достатньо 3–4 кубики).
Читайте також: «У Городищенській громаді молодь вчилася лідерству».