Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Поляки показали, як треба карати волонтерів, які наживаються на війні в Україні

Розслідування триває. 

Фото: Радіо.Трек.

Поляки показали, як треба карати волонтерів, які наживаються на війні в Україні

Підозрюваних у нечесному заробітку заарештовують

У Варшаві заарештували власницю культової кав’ярні Агнєшку Лабушевську, яку підозрюють у наживі на українських біженцях.

Про це пишуть польські ЗМІ, зокрема Wyborcza.pl, повідомляє Радіо.Трек.

Кав’ярня «Kulturalna» розташувалася в самісінькому центрі польської столиці, у найвідомішій її споруді – Палаці культури і науки. А її власниця - доволі медійна особа в Польщі, завдяки організації різноманітних культурно-просвітницьких заходів на підтримку знедолених дітей, тварин, подолання наслідків пандемії тощо.

Нещодавно польське видання Vogue назвало пані «жінкою, що надихає».

 

Розслідування тривають. 
 

 Від початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну власниця допомагала біженцям з нашої країни. Це сприяло її участі у благодійному фонді. Але нещодавно жінку та ще двох людей заарештували. Їх звинувачують за п’ятьма статтями кримінального кодексу Польщі у багатомільйонній оборудці.

Це, зокрема, звинувачення щодо отримання субсидій, шахрайства, діяльності у злочинній групі та щодо видачі хибної документації. 

Йдеться про те, що пільги та субсидії на організацію харчування для біженців з України (близько 7 млн. злотих), які отримувала підозрювана, не були повною мірою спрямовані на вказані цілі.

Поки жінка перебуває під арештом у в'язниці, двоє інших підозрюваних перебувають під наглядом поліцейських та під забороною залишати країну.

Розслідування тривають. 

Читайте також: «НАБУ і САП затримали голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації».

Реклама Google

Telegram Channel