Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
У місті на Волині скоро візьмуться за продавців «із землі»

Фото ілюстративне / poltava.to.

У місті на Волині скоро візьмуться за продавців «із землі»

Торгівля у невідведених для цього місцях є порушенням чинного законодавства України

Правила благоустрою території міста Володимир (затверджено рішенням міської ради №12/3 від15.12.2016), що розроблені та прийняті на основі законодавства України та є обов’язковими до виконання, також вказують на заборону самовільно встановлювати точки торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків, візків громадянами та суб’єктами господарювання у не відведених для цього місцях, повідомляють на сайті Володимирської міської ради.

 У ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення чітко зазначено, що торгівля з рук всіма групами товарів на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу.

Контроль за дотриманням порядку Правил благоустрою, зокрема щодо торгівлі у невідведених місцях, покладено на Муніципальну варту Володимирської міської ради.

«Ми з повагою ставимось до праці з вирощування власної сільськогосподарської продукції та фінансової необхідності мешканців щодо її продажу, проте, як і всі мешканці, зацікавлені у створенні зручного і безпечного середовища в місті.

Тому вкотре наголошуємо, що муніципальна варта Володимира має правомірні повноваження на впорядкування торгівлі. Торгівців просимо зрозуміти, що вимоги «муніципалів» перейти на територію ринку є абсолютно законними, а продаж у невідведених місцях – ні. Також, зважайте, будь ласка, на санітарну сторону питання – товари, придбані з землі можуть нести в собі загрозу для здоров’я ваших покупців.

Відтак просимо організувати свою діяльність законним чином до 1 липня. З цієї дати муніципальна варта перейде від превентивних заходів до жорсткіших. З місцями, які офіційно відведені для здійснення торгівлі, можна ознайомитись в адміністрації ТОВ «Володимир-Волинський госпрозрахунковий ринок» або у відділі комунальної власності управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів (2-й поверх ЦНАПу)». 

Читайте також: Волинська влада пообіцяла дотацію на телят.

Реклама Google

Telegram Channel