Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Поляк-благодійник опікується евакуйованими дітьми з Волині

Чоловік вважає, що світ має дивитися на цю війну очима українських дітей.

Фото: Волинська ОВА.

Поляк-благодійник опікується евакуйованими дітьми з Волині

Зокрема, сироти і діти, позбавленні батьківського піклування із Затурцівської спеціальної школи мешкають у гміні Щебрешин Замойського повіту Люблінського воєводства під опікою Фундації Честь Допомоги Дітям

На Волині перебуває Президент Фундації «Честь допомоги дітям» Пйотр Зигарскі, який з березня минулого року піклується про 25 вихованців Затурцівської спецшколи. З ним зустрівся заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт. Про це інформує Волинська облрада.

 

 

 

З благодійником керівники Волиньради познайомилися, коли під час службового відрядження до Польщі навідали волинську малечу в евакуації. Зокрема, сироти і діти, позбавленні батьківського піклування із Затурцівської спеціальної школи мешкають у гміні Щебрешин Замойського повіту Люблінського воєводства під опікою Фундації Честь Допомоги Дітям. Тоді ж голова обласної ради Григорій Недопад і запросив мецената відвідати Волинь.

 

 

 

До обласної ради Пйотр Зигарскі прибув у супроводі отця Миколи Гінайла - голови правління Володимирського міського благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі». Цій організації польський благодійник привіз гуманітарний вантаж для найменших – дитяче харчування, засоби догляду та гігієни, одяг, взуття.

Заступник голови Григорій Пустовіт від імені очільника та депутатського корпусу Волиньради висловив Пйотру Зигарскі щиру вдячність за піклування про волинських дітей. «Є знакові люди, моральні лідери, які засівають цей світ добром. Ви – один із них. Ми дуже вдячні за подаровані вами любов та турботу нашим дітям, дітям зі складними долями і складними діагнозами. Ми бачили чудові умови, в яких вони мешкають, бачили, як вони горнуться до вас, а декотрі називають батьком. Наші діти щасливі під вашою опікою. Це буде оцінене і людьми, і Всевишнім», - зазначив Григорій Пустовіт.

 

 

 

«Ці діти полонили наші серця, і я готовий присвячувати їм увесь свій час, усі можливості, допоки їм буде безпечно повернутися назад додому. Для цього не треба бути великим гуманістом, достатньо - просто людиною», - стверджує Пйотр Зигарскі. Він пригадав свої враження, коли під час однієї з прогулянок малеча побачила у небі гелікоптери і налякана кинулася врозтіч. «Світ повинен дивитися на цю війну очима українських дітей», - переконаний благодійник.

Він запевнив, що готовий прийняти з Волині ще півтора десятки дітей військовослужбовців і піклуватися про них аж до завершення війни. Зараз він зводить окремий будинок на 200 квадратних метрів для евакуйованих дітей

Він запевнив, що готовий прийняти з Волині ще півтора десятки дітей військовослужбовців і піклуватися про них аж до завершення війни. Зараз він зводить окремий будинок на 200 квадратних метрів для евакуйованих дітей. Пйотр Зигарскі розповів, що усім його підопічним проліковано зуби, пройшли обстеження в окуліста, кому потрібно, придбали окуляри, одній з дівчаток, ймовірно, знадобиться операція з відновлення слуху. З дітьми постійно працює логопед і психолог.

 

 

 

Зараз складають плани на канікули: отримали запрошення на екскурсії до польського Сейму і Центру науки імені Коперника у Варшаві, збираються до Гданська, щоб побачити Балтійське море. Загалом волинські дітлахи уже об’їздили пів Європи: побували в Парижі і Венеції, відвідали резиденцію Святого Миколая у Фінляндії, катались на лижах у Словаччині, бачили Європарламент у Страсбурзі. «Я хотів показати їм світ. Щоб діти побачили, як живуть європейські держави, і щоб, повернувшись додому, вони прагнули так само розбудовувати і свою країну», - зауважив Пйотр Зигарскі.

 

 

 

Учасники зустрічі обговорили і українсько-польські стосунки у сучасних реаліях. Григорій Пустовіт зазначив, що новітню сторінку у взаєминах України і Польщі варто розвивати. «Наше добросусідство і братерство здатне у перспективі вплинути на нову архітектуру і відносин, і безпеки у євроспільноті», - вважає Григорій Пустовіт. Пйотр Зигарскі погоджується: «Не варто озиратися на дідівський досвід і латати історичні «ями», треба будувати широкі мости, інакше наші діти й онуки нам цього не пробачать».

На знак вдячності заступник голови обласної ради подарував Пйотру Зигарскі вишиванку і висловив упевненість, що зустріч була не останньою.

 

 

 

Читайте також: «Поляки показали, як треба карати волонтерів, які наживаються на війні в Україні»

Реклама Google

Telegram Channel