Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У ГУР прокоментували риторику лукашенка щодо «ядерки»

Андрій Юсов.

Фото: УНН.

У ГУР прокоментували риторику лукашенка щодо «ядерки»

 Заяви білоруського правителя олександра лукашенка про те, що нібито ядерна зброя, яку мають розмістити в білорусі, їхня, і вони будуть її застосовувати - це елементи інформаційної компанії, спроби збільшення власної суб’єктності

Андрій Юсов

КИЇВ. 30 червня. УНН.. Про це журналісту УНН повідомив .

Цитата

«Нараз це більшою мірою елементи інформаційної компанії, спроби збільшення власної суб’єктності. На території республіки білорусь мова йде про розміщення російської ядерної зброї, і, відповідно, керувати нею будуть саме росіяни, і відповідні накази по ймовірному застосуванню можуть надходити тільки з росії, прийматися російським воєнно-політичним керівництвом», - розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов. Про це пише УНН.

Він заявив, що наразі додаткових реальних загроз для України немає.

«Станом на сьогодні додаткових реальних загроз для України зокрема це не несе, тому що російська ядерна зброя, тактична зокрема знаходиться на території рф, з якою у нас величезний кордон, і загрози Україні є потенційно давно. Ситуація в цьому плані не змінилася. Це елементи глобальної інформаційної компанії і посилення ядерного шантажу з боку путіна. Мова наразі йде саме про це», - зазначив Юсов.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв раніше, що риторика білоруського правителя олександра лукашенка щодо ядерної зброї набуває загрозливих відтінків.

Так, на прохання пояснити, як застосовуватимуться тактична ядерна зброя (ТЯЗ), якщо у кремлі запевняли, що вона залишається під російським контролем, лукашенко відрізав: «Це наша зброя, і ми її будемо застосовувати».

лукашенко заявляв, що значна частина російської ядерної зброї, яку планується завезти до білорусі, вже перебуває на території країни.

У своєму розслідуванні «Спільнота залізничників білорусі» повідомляла, що доставка тактичної ядерної зброї з росії до білорусі цього року відбудеться в кілька етапів, перший з них повинен закінчитись в липні. Відправити планують 32 потяга з боєприпасами.

Читайте також: Окупанти залишають ЗАЕС, - Розвідка.

Реклама Google

Telegram Channel