Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Рубали і різали болгаркою: на Волині знищили десятки знарядь для риболовлі

Фото: Рибпатруль Волині.

Рубали і різали болгаркою: на Волині знищили десятки знарядь для риболовлі

У Волинському рибпатрулі відбулося знищення заборонених знарядь лову

26 червня інспектори Волинського рибпатруля знищили 63 од. заборонених знарядь та засобів лову, серед яких переважну більшість складали сітки — 50 од. Окрім сіток, утилізовані також інші популярні знаряддя браконьєрів: «екрани», «ятері», «косинки», «кловні», «ості» та «підсаки». Це сітки, які не підійшли волонтерам для перетворення на маскувальні, повідомляє Волинський рибпатруль.

Знищувалися знаряддя лову, вилучені згідно з актами виявлення і вилучення безгосподарського майна та конфісковані у порушників. Ліквідація здійснювалася шляхом приведення сіток у непридатність для використання – рубанням та різанням, металеві знаряддя знищували болгаркою.

Знищення відбулося в присутності комісії, до складу якої входять представники Волинського рибоохоронного патруля, відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, департаменту фінансів Волинської ОДА та головного управління ДПС області.

«Вилучені у порушників заборонені знаряддя лову передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються як доказова база. При винесенні постанови суд вирішує, що з ними робити – повернути порушнику або знищити», - повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Повідомляємо, за використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Читайте також: Рятувальники під ранок мчали у Володимир.

Реклама Google

Telegram Channel