Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Картки українців масово блокують

Комунальні борги – одна з найпоширеніших причин блокування рахунку, проте не єдина.

Фото ілюстративне.

Картки українців масово блокують

Клієнти ПриватБанку скаржаться на масове блокування банківських рахунків

Будь-який боржник може втратити доступ до своїх грошей. По всій Україні – 8 млн. тих, кого визнали боржниками. А у блокуванні бере участь не лише «Приват», а всі українські банки.

Як йдеться у матеріалі OBOZREVATEL, в Україні вже більше місяця діють нові правила блокування рахунків. У результаті будь-якого боржника відразу після звернення виконавця судового рішення забирають доступ до його рахунку. Така новація викликала хвилю обурення з боку клієнтів.

Комунальні борги – одна з найпоширеніших причин блокування рахунку, проте не єдина. Українці не сплачують штрафи за порушення правил дорожнього руху, не сплачують аліменти, не повертають кредити. І доки є можливість безкарно не платити, завжди знайдуться ті, хто цією можливістю скористаються.

У цьому блокування рахунки – законний спосіб стягнення боргу. Однак і тут є проблема. Як каже приватний виконавець Анатолій Телявський, із 65 банків в електронній системі обміну інформації беруть участь лише 18. В решту банків виконавці мають писати листи, чекати, поки документи дійдуть до банку, отримувати відповідь про те, чи має боржник рахунок у цьому банку.

Читайте також: «У громаді на Волині заборонили роботу кафе та ресторанів після 23 години».

Реклама Google

Telegram Channel