Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Зеленський закликав союзників тиснути на Росію на тлі загрози теракту на ЗАЕС

Запорізька атомна електростанція.

Фото: АР.

Зеленський закликав союзників тиснути на Росію на тлі загрози теракту на ЗАЕС

Володимир Зеленський не виключає, що РФ спробує вчинити теракт на станції в той момент, коли вона опиниться під контролем української сторони

Західні союзники України повинні чинити тиск на керівництво РФ, щоб відвернути загрозу теракту на окупованій Запорізькій АЕС. При цьому не слід виключати, що Росія може вчинити теракт в момент, коли станції перейде під український контроль.

Про це 1 липня під час спільної пресконференції із прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом заявив президент Володимир Зеленський, інформує Суспільне.

«Є серйозна загроза, тому що Росія технічно готова, аби спровокувати локальний вибух на станції (на ЗАЕС — ред.), який може призвести до викиду небезпечних речовин. Ми про це чітко комунікуємо. Ми обговорюємо це з партнерами, аби всі розуміли, для чого Росія це робить», — зазначив він.

За словами президента, союзники мають чинити тиск на Росію.

«Треба знайти логіку, окрім того, що вони терористи — є ще й логіка в цих діях, аби партнери зрозуміли, яка буде реакція України. І тиснули політично, аби Росія навіть не думала про таке. Для них зрозуміло, можливо сьогодні після слабкості на полі бою, продемонстрованої впродовж року, треба зупиняти нас неочікуваними терористичними актами», — зауважив гарант.

Володимир Зеленський не виключає, що РФ спробує вчинити теракт на станції в той момент, коли вона опиниться під контролем української сторони.

«Ми багато говорили з нашими партнерами про те, що станція повинна перейти до повного контролю української влади. Цей момент дуже небезпечний. В момент переходу ЗАЕС від Росії до України дуже важливо, щоб усе було перевірено, бо може бути дистанційне замінування, щоб потім сказати: під контролем окупанта все було гаразд, а зараз є викид. Це дуже важливий момент», — підкреслив глава держави.

Читайте також: «Окупанти залишають ЗАЕС, - Розвідка»

Реклама Google

Telegram Channel