Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Чому Володимир Зеленський за легалізацію медичної марихуани

Канабіc дасть змогу людям не терпіти біль, cтрес і травми війни.

Фото із сайту ukr.net.

Чому Володимир Зеленський за легалізацію медичної марихуани

Глава держави, виступаючи перед народними депутатами у Верховній Раді, заявив про необхідність нарешті узаконити ліки на основі канабісу

Президент наголосив, що це дасть змогу людям не терпіти біль, стрес і травми війни. 

«Ми маємо нарешті чесно легалізувати для всіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу, відповідні наукові дослідження та контрольоване українське виробництво», – сказав Зеленський. За його словами, Україна має створити найсильнішу в Європі галузь ментальної та фізичної реабілітації. Тому держава сприятиме розробці практик відновлення та інтеграції в повоєнне життя для усіх, хто постраждав від війни.

«Безбар'єрність має й психологічну складову, тому необхідність ментальної реабілітації – така ж, як і необхідність фізичної реабілітації. Це стосується як будівництва реабілітаційних центрів, так і підготовки відповідних кадрів», – пояснив глава держави.

Що відомо про медичний канабіс

Медичний канабіс, також відомий як медична марихуана, використовується для лікування різних станів і симптомів за допомогою активних речовин, що містяться в рослині коноплі. Основні активні речовини – це канабіноїди, такі як дельта-9-тетрагідроканабінол (THC) і канабідіол (CBD).

Медичний канабіс використовується для полегшення симптомів різних захворювань.

Хронічний біль. Медичний канабіс може допомагати у зменшенні болю при хронічних захворюваннях, таких як рак, ревматоїдний артрит, фіброміалгія та інші.

Неврологічні захворювання. Канабіс може бути корисним для хворих на епілепсію, розсіяний склероз, болісний нейропатичний синдром та інші неврологічні стани.

Депресія та тривожність. Деякі люди знаходять полегшення від симптомів депресії та тривожних розладів за допомогою медичного канабісу.

Покращення апетиту. Канабіс може стимулювати апетит у пацієнтів, які цього потребують.

Медичний канабіс може бути доступний у різних формах, включаючи сушені квіти, екстракти, олію, капсули та інші. Використання медичного канабісу регульоване і контрольоване. Для його придбання необхідний рецепт від лікаря.

Джерело: health.24tv.ua.

Читайте також:

= «22-літня дівчина померла після пластичної операції»;

= «Лікар з Волині підробляв документи для ухилянтів»;

= «Ступив на рідне подвір’я двома ногами: поранений боєць з Волині вчиться ходити з новим протезом».

Реклама Google

Telegram Channel