Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
П’яний поліцейський за кермом: на Кіровоградщині у ДТП загинуло троє 17-річних дівчат-випускниць

Їхали зустрічати сонце. А виявилося – назустріч смерті.

Фото із сайту fakty.ua.

П’яний поліцейський за кермом: на Кіровоградщині у ДТП загинуло троє 17-річних дівчат-випускниць

Машина тричі перевернулась у повітрі і впала на дітей, які вилетіли з неї

Трагедія сталася о пів на п’яту ранку 25 червня, коли місцевий 31-річний поліцейський повіз сімох випускників Новгородківського ліцею, що на Кіровоградщині, зустрічати сонце. Він не впорався з керуванням, і машина злетіла з дороги

Двоє дівчат загинули на місці, ще одна померла в лікарні, четверо інших вчорашніх школярів потрапили до медзакладів. А, як згодом виявилось, п’яний сержант поліції утік з місця події. Принаймні медики, які прибули на місце аварії «мерседеса», там його не бачили.

Проте, як стверджують джерела «Фактів», винуватця трагедії швидко знайшли – водій начебто намагався пояснити, що, оскільки його травми були незначні, він побіг по допомогу. Хоча чомусь її так і не викликав, адже «швидку» та поліцію про ДТП сповістив водій автівки, яку на дорозі зупинив один із пасажирів «мерседеса».

…Їхати зустрічати сонце поруч із водієм на правому передньому сидінні сіло двоє дівчат. Ще троє дівчат і двоє хлопців втиснулися на задньому. Селищем їхали спокійно, одна з дівчат, що вижила, сказала, що на спідометрі було 20 кілометрів. Але невдовзі водій натиснув на газ і став хизуватися своєю вправністю та слухняністю машини, різко повертаючи кермо вправо-вліво. Швидкість була дуже великою. Автівка миттєво злетіла в кювет. Кілька дівчат вилетіли із салону, по двох із них прокотилася, перевертаючись, машина. Одну дівчину вона вбила одразу, другу причавила так, що та не могла вибратися з-під неї.

Сержанту поліції за вчинення у стані алкогольного сп’яніння дорожньо-транспортної пригоди, що спричинила загибель кількох осіб, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Якийсь із хлопців, якого із заднього сидіння викинуло на переднє, вибрався через лобове скло і почав допомагати іншим. Дістав свого товариша із заднього сидіння, вони хотіли підняти машину, щоб вивільнити подругу, що кричала, привалена автівкою, але сили на це не вистачило. Тоді побіг на дорогу, якою, незважаючи на ранній час, уже хтось їздив…

Водія в цей час біля авто ніхто не бачив. Та оскільки його особистість була відома, місцеві поліцейські швидко знайшли колегу і перевірили на сп’яніння – в його крові було 1,29 проміле алкоголю. Сержанту поліції за вчинення у стані алкогольного сп’яніння дорожньо-транспортної пригоди, що спричинила загибель кількох осіб, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Загиблі – Діана Каналош із сусіднього з Новгородкою села Білозерного, уродженка Новгородки Наталя Дорошко та Олена Грищук, яка з матірʼю недавно переїхала на Кіровоградщину, рятуючись від війни. Всі дівчата збиралися навчатися далі у вишах. Так, золота медалістка Наталя Дорошко схилялася до вступу в університет ДСНС (її батько майже все життя пропрацював у цій службі), але ще роздумувала, чи не стати педагогом, як мати. Діана Каналош на відмінно склала іспити, закінчила водійські курси і також вибирала ВНЗ.

«Усе через цього поліцейського. Ну як це сісти за кермо п’яним, вбити трьох дітей? Вона хотіла вступати, склала на відмінно усі іспити, закінчила курси водіння, мріяла, любила життя. Це була золота дитина», – і досі бабусі загиблої Діани Каналош не дають говорити сльози…

Анатолій ГАВРИШ, fakty.ua

Усі дівчата збиралися навчатися далі у вишах.

Усі дівчата збиралися навчатися далі у вишах. 

Читайте також: За смертельну аварію волинянин сяде на сім років

Реклама Google

Telegram Channel