Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Чи відмовляться військкомати від практики «облав»

«Якщо наших військових не буде достатньо для оборони, то завтра на ці підприємства прийдуть господарями буряти та кадирівці».

Фотоколаж із сайту proukraine.news.

Чи відмовляться військкомати від практики «облав»

В Україні періодично з’являються новини про те, що чоловіків примусово везуть до військкоматів просто з вулиці

Керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко розповів, що наразі військкомати не можуть відмовитися від практики так званих «облав». За його словами, добровільно в центри комплектування приходить десь близько 20% (половина з яких – контрактники) від планового завдання. «Якщо не буде цих розшуків, доправлення для уточнення даних, то мобілізація може бути під загрозою. Прихід до ТЦК – це не автоматична відправка до війська. Потрібно розуміти, що це ціла низка процедур, а також медичний огляд. І ті, хто мають законні підстави, за станом здоров’я або з інших причин не бути мобілізованими, точно не потраплять до армії», – зазначив Тіщенко.

Він також розповів, що буває, військовозобов’язаному вручають повістку на вулиці, він приходить до ТЦК, а виявляється, у нього троє дітей чи інвалідність – це точно повне право на відстрочку.

Керівник Львівського обласного територіального центру комплектування також пояснив ситуацію з мобілізацією працівників підприємств. «Побутують думки, що вони (підприємства. – Ред.) зупиняться, якщо мобілізують штатних працівників. Потрібно зрозуміти: якщо наших військових не буде достатньо для оборони, то завтра на ці підприємства прийдуть господарями буряти та кадирівці. Чи буде цим працівникам тоді важлива доля їх підприємств? Наш пріоритет – це забезпечення обороноздатності держави та народу України», – резюмував він.

Читайте також:

= «22-літня дівчина померла після пластичної операції»;

= «Горохівчани привітали Залужного з ювілеєм: Головнокомандувачу ЗСУ - 50»;

= «Чому митрополит Луцький і Волинський просить молитись за Залужного та його сім’ ю».

Реклама Google

Telegram Channel