Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
«Було нестерпно боляче»: неймовірний рекорд українки

Свій рекорд Ірина присвятила ЗСУ.

Фото із сайту ukr.net.

«Було нестерпно боляче»: неймовірний рекорд українки

Тренерка з йоги Ірина Ковальчук простояла у планці 2 години 2 хвилини, встановивши національний рекорд України

За словами столичної спортсменки, вона тренувалася щодня й планувала виконувати вправу ще довше, проте під час реєстрації рекорду в неї виникли проблеми зі здоров’ям.

У 2018 році жінка встановила свій перший рекорд – на даху київського універмагу вона простояла у планці 101 хвилину.

«Цього разу рекорд встановлювала без групи вболівальників, як то було попереднього разу. Підтримувала лише подруга. Так було легше сконцентруватись та ні на що не відволікатись, – розповіла про нову спробу Ірина Ковальчук. – Проте на десятій хвилині виконання планки сталась неприємність: у мене злізла шкіра на правому лікті, тож вийшла відкрита рана, яка кровоточа… Очевидно було, що світового рекорду вже не буде, але здаватись не хотілося, тож поставила собі за мету стояти стільки, скільки зможу. І далі я вже стояла на витримці, а не в медитації, як завжди. Так, мені боліло, було некомфортно, та весь час я думала, що це не настільки критично. Адже наші бійці терплять набагато важчі випробування. Дехто не може навіть голови підняти, бо весь час літають кулі. Їм же в рази важче. І мій біль порівняно з їхнім – це ніщо. Я живу у комфорті та відносній безпеці завдяки Збройним силам України. Простояла в планці 2 години 2 хвилини. Це національний рекорд. Присвячую його ЗСУ».

Як зазначають fakty.ua, у Книзі рекордів Гіннесса серед жінок такий рекорд належить жительці Канади. Вона три роки тому змогла простояти у планці 4 години 20 хвилин.

Вікторія МИКИТЮК.

Реклама Google

 
Telegram Channel