Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Ніжні та корисні молочні ласощі. Рецепти

Особливо смакуватимуть такі десерти спекотної пори.

Фото із сайту stb.ua.

Ніжні та корисні молочні ласощі. Рецепти

Желе – один із найпростіших у приготуванні класичних десертів, зробити який під силу навіть кулінарам-початківцям. До того ж це легкі смаколики, в яких відносно небагато калорій. Особливо ніжним виходить молочне желе, тож пропонуємо базові його рецепти, на основі яких можна створювати авторські солодкі шедеври

Молочне

Це класика, яку обожнюють ласуни всього світу

Інгредієнти: 1 л молока (в ідеалі – незбираного), 150 г цукру, 25 г желатину, 2 ст. л. ванільного цукру, для оздоблення – тертий шоколад, подрібнені горіхи, лимонна цедра, свіжі ягоди, м’ята тощо.

Приготування. Влийте молоко в каструлю з товстим дном, трохи підігрійте, всипте желатин і ретельно мішайте, поки він розчиниться. Додайте цукор, ванілін, нагрівайте, помішуючи, але не доводьте до кипіння. Коли всі інгредієнти розчиняться, зніміть пробу і за потреби досолодіть. Розлийте рідину у креманки або форми. Охолодіть майбутній десерт до кімнатної температури і поставте в холодильник для застигання. Перед подачею прикрасьте десерт.

Кавово-молочне желе

Сподобається таке поєднання смаків любителям вишуканої кави та ніжного молока

Інгредієнти: для білого пласту – 15 г желатину, 100 мл холодної води, 2 скл. молока, 3 ст. л. цукру, трохи ваніліну або ванільного цукру; для кавового прошарку – 15 г желатину, 100 мл кип’яченої води, 2 скл. кави середньої міцності з цукром на смак.

Приготування. Готуємо білий прошарок. Желатин замочуємо у воді на пів години, розмішуємо. Нагріваємо молоко, з’єднуємо з набухлим желатином, цукром. Не доводячи до кипіння, змішуємо до однорідності, залишаємо трохи охолонути, тоді розливаємо у форми і ставимо в холодильник. Готуємо кавову частину за таким же принципом. Дістаємо форму зі злегка застиглим білим шаром, акуратно виливаємо зверху кавову частину і знову ставимо в холодильник на 2–3 години. Прикрашаємо готовий десерт збитими вершками, карамеллю, шоколадом, подрібненими горіхами.

До речі. Таке желе може бути не дво-, а багатошаровим. Правда, тоді доведеться попрацювати над майбутнім десертом трохи довше, але неймовірно ефектний зовнішній вигляд страви того вартий.

Сметанно-фруктове

Десерт, приготований із додаванням сметани, вирізняється вишуканою кислинкою, яка чудово гармонує зі смаком свіжих або заморожених фруктів

Інгредієнти: 0,5 кг сметани (оптимально — 20% жирності), 2/3 скл. цукру, 15 г желатину (якщо замінити його на загущувач для збитих вершків, тоді десерт вийде більш ніжним і менш щільним), 100 мл кип’яченої води кімнатної температури, улюблені фрукти та ягоди, для оздоблення – какао, тертий шоколад, бісквітне печиво.

Приготування. Замочуємо желатин у воді згідно з інструкцією. Міксером збиваємо сметану з цукром до густої консистенції (якщо використовуєте загущувач, додайте його на цьому етапі та збивайте ще хвилину). Змішуємо сметану з розчиненим желатином. Нарізаємо фрукти та ягоди, кладемо їх на дно креманок, за бажанням додаємо шматочки печива. Заливаємо ємності з фруктами сметанною сумішшю і ставимо десерт застигати в холодильник мінімум на півтори-дві години.

Двошаровий желе-торт

Молочно-фруктове желе стане справжньою окрасою святкового столу. Така страва чудово підійде для дитячих свят, а також романтичної вечері, коли важкий торт із масляним кремом недоречний

Інгредієнти: 3 пакетики желатину, 300 мл кип’яченої води, 1 скл. апельсинового соку, 1 скл. вишневого соку, 500 мл нежирної сметани, 200 г цукру, 5 ківі, 2 банани. Крім цього, знадобиться харчова плівка і велика салатниця з гладенького скла.

Приготування. Замочіть желатин у воді згідно з інструкцією (кожну пачку в окремій ємності). В апельсиновий і вишневий сік додайте розчинений желатин і цукор до смаку. Вилийте суміші в окремі форми, поставте застигати в холодильник. Через годину починайте готувати сметанне желе. Замочіть желатин у воді. Міксером збийте сметану з цукром до густої консистенції, змішайте її з розчиненим желатином. Не ставлячи збиту суміш у холодильник, займіться підготовкою форми: вистеліть її харчовою плівкою, розмістіть по всій внутрішній поверхні кружальця ківі та банана. Дістаньте застигле кольорове желе з холодильника, наріжте його кубиками. Вилийте частину сметанної суміші у форму, розкладіть по ній шматочки фруктового желе. Чергуйте такі шари. Накрийте десерт плівкою, помістіть у холодильник. Коли все застигне, зніміть верхню плівку, накрийте великою пласкою тарілкою або блюдом, обережно переверніть. Зніміть з торта плівку, прикрасьте його ягодами та листочками свіжої м’яти.

Реклама Google

Telegram Channel