Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Як вибрати оливкову олію

Волинь-нова

Як вибрати оливкову олію

Нині у крамницях і на ринках – широкий асортимент оливкової олії. Але продукт цей не з дешевих, тож хочеться не помилитися у виборі. Адже навіть у найдорожчій пляшці може виявитися якийсь непотріб

Щоб придбати оливкову олію хорошої якості, радять зважати на те, що вона має кілька різновидів віджиму. Що характерно для кожного з них?

Extra virgin. Це означає перший віджим, холодний. За кольором така олія темно-зелена. За властивостями – найкорисніша.

 Virgin. Цей віджим другий, також холодний. Така олія вже має жовтий колір, а корисних елементів у ній менше.

Olive oil. Від олії тут лише назва. Зате чимало шкідливих домішок. З корисного – фактично нічого. Але більшість виробників використовують саме таку для виготовлення того самого майонезу з оливковою олією.

Pure olive oil. Нічого натурального у пляшці з таким написом немає, навіть ріпакової чи соняшникової олії нема, зате є бензин та каустична сода, яка добряче роз'їдає шкіру.

Отож перш ніж придбати такий дорогий продукт, уважно вивчіть етикетку.

Читайте також: Ніжні та корисні молочні ласощі. Рецепти

Реклама Google

Telegram Channel