Як вибрати оливкову олію
Нині у крамницях і на ринках – широкий асортимент оливкової олії. Але продукт цей не з дешевих, тож хочеться не помилитися у виборі. Адже навіть у найдорожчій пляшці може виявитися якийсь непотріб
Щоб придбати оливкову олію хорошої якості, радять зважати на те, що вона має кілька різновидів віджиму. Що характерно для кожного з них?
Extra virgin. Це означає перший віджим, холодний. За кольором така олія темно-зелена. За властивостями – найкорисніша.
Virgin. Цей віджим другий, також холодний. Така олія вже має жовтий колір, а корисних елементів у ній менше.
Olive oil. Від олії тут лише назва. Зате чимало шкідливих домішок. З корисного – фактично нічого. Але більшість виробників використовують саме таку для виготовлення того самого майонезу з оливковою олією.
Pure olive oil. Нічого натурального у пляшці з таким написом немає, навіть ріпакової чи соняшникової олії нема, зате є бензин та каустична сода, яка добряче роз'їдає шкіру.
Отож перш ніж придбати такий дорогий продукт, уважно вивчіть етикетку.
Читайте також: Ніжні та корисні молочні ласощі. Рецепти