Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
30-річній українці, яка переписала історію Вімблдона, глядачі влаштували суперовації (Відео)

Чемпіони Вімблдона-2023: Людмила Кіченок (Україна) та Мате Павич (Хорватія) виграли трофей на трав’яному мейджорі.

Фото із сайту gettyimages.com.

30-річній українці, яка переписала історію Вімблдона, глядачі влаштували суперовації (Відео)

Тенісистка Людмила Кіченок стала чемпіонкою Вімблдона-2023 у змішаному парному розряді!

Вчора у фіналі трав’яного мейджору українка Людмила Кіченок та її напарник Мате Павич (Хорватія) у трьох сетах обіграли тандем Сюй Іфань (Китай) / Йоран Фліген (Бельгія) з рахунком 6:4, 6:7 (9:11), 6:3.

Кіченок вперше зіграла у фіналі турніру Grand Slam і з першої спроби здобула трофей. Павич вигравав у міксті Australian Open 2018 та US Open 2016. На Вімблдоні він уперше зіграв у фіналі змішаного парного розряду.

Вирішальний удар від Людмили Кіченок:

Людмила стала третьою українкою, яка виграла титул на турнірі Grand Slam, та першою з українських тенісистів, хто взяв трофей на трав’яному мейджорі. У 2008 році на Australian Open сестри Альона та Катерина Бондаренко здобули титул, обігравши у фіналі Вікторію Азаренко з білорусі та Шахар П'єр з Ізраїлю у трьох сетах.

Вболівальники на головному корті Вімблдона схвально зустріли інтерв'ю Людмили Кіченок після її тріумфу з хорватом Мате Павичем.

«Я намагалася підбадьорити людей в Україні своїм виступом. Я сподіваюся, що це їм трохи допоможе, тому що вони борються за свою свободу!» – сказала українка на церемонії вручення трофея.

Реакція трибун – черговий доказ, що люди у Великій Британії підтримують та співчувають Україні.

Чемпіони Вімблдона-2023: Людмила Кіченок (Україна) та Мате Павич (Хорватія) виграли трофей на трав’яному мейджорі.
Чемпіони Вімблдона-2023: Людмила Кіченок (Україна) та Мате Павич (Хорватія) виграли трофей на трав’яному мейджорі. Фото із сайту gettyimages.com.

 До речі, уболівальники палко вболівали і ще за одну українку – 28-літню Еліну Світоліну (WTA 76), яка поступилася у півфіналі турніру представниці Чехії Маркеті Вондроушовій (WTA 42) – 3:6, 3:6. Зате перед тим – у чвертьфіналі – Еліна змогла сенсаційно виграти в першої ракетки світу Іги Свьонтек із Польщі – 7:5, 6:7 (5:7), 6:2.

Читайте також:

= «Світоліна залишає Вімблдон»;

= «Подякував за те, що Ахметов сказав про нього: «Щоб я більше не бачив цього тренера»?»;

= «У селищі на Волині можна пограти гігантські шашки».

Реклама Google

Telegram Channel