Навіщо вимочувати печінку?
Аби з цього субпродукту вийшла ідеальна страва, його потрібно правильно підготувати. Однією з найпоширеніших проблем при цьому є гіркота печінки. Тут немає нічого таємничого: вона стає гіркою, якщо на неї потрапила жовч або з неї повністю не видалили плівки та жили
Щоб печінка не гірчила і була м'якою, є кілька способів – можете вибрати той, який вам найбільше підходить.
- Розрізати печінку на кілька частин, замочити її в молоці мінімум на 30 хвилин.
- Обваляти субпродукт у харчовій соді і залишити на годину, а потому добре промити – це розм'якшить печінку.
- Обмотати печінку харчовою плівкою і легенько відбити молотком.
- Перед приготуванням проварити її близько 15 хвилин у солоній воді.
Якщо ж вам не хочеться морочитися, завжди можна на годину замочити печінку в холодній воді перед приготуванням або ж обдати її окропом і залишити на кілька хвилин.
Готовий продукт все одно гірчить? Не поспішайте його викидати. Щоб нейтралізувати неприємний присмак, можна ще трохи протушкувати печінку з додаванням вершків або сметани. Соус просочить печінку – і вона матиме ніжний вершковий смак.
Читайте також:«Українське сало завжди в моді!»: найкращі рецепти