Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
У місто на Волині литовські парламентарі прибули на… мотоциклах

Волинь-нова

У місто на Волині литовські парламентарі прибули на… мотоциклах

Цього разу гості з Литви здійснили свій візит під гаслом «Переможемо разом», подолавши близько 800 кілометрів у байкерських шкірянках на мотоциклах.

Уже вп’яте з часу повномасштабного вторгнення делегація парламентарів з Литовського Сейму на чолі з віце-спікером Паулюсом Саударгасом приїхала в Україну. У її складі також - віце-спікер сейму Йонас Ярутіс, депутати Міндаугас Скрітулскас та Аврелій Верига, яких зустрічали народний депутат Ігор Гузь, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, Володимирський міський голова Ігор Пальонка, голова Володимирської районної ради Віктор Хиць, інші офіційні особи.

Якщо під час попередніх візитів литовські парламентарі зустрілися з керівництвом міст Харкова, Харківської обласної військової адміністрації, Миколаєва, Києва та Одеси, відвідали Ізюм, передали їм гуманітарну допомогу, то тепер мають намір більше ознайомитися із заходом України.

Литовські високопосадовці, окрім Володимира, відвідають на своїх сталевих конях Луцьк, Дубно, Кременець, Тернопіль та Львів, зустрінуться з їхніми мерами.

До слова, делегація з Литви була першою, яка протягнула руку підтримки, приїхавши в Україну, в тому числі і у Володимир, відразу після 24 лютого 2024 року.

Відтоді за сприяння співголови міжпарламентської групи дружби з Литовською Республікою Ігоря Гузя, приятельські стосунки  між княжим містом і литовським містом Расейняй переросли в партнерські відносини. Опісля литовці неодноразово  привозили у Володимир необхідні речі та техніку для військових та міських комунальних служб.  На цей раз у стінах Володимирської міської ради також обговорили подальші кроки співпраці з Західною Україною і Володимиром зокрема.

Представники литовського сейму зазначили, що прибули сюди,  аби вчергове засвідчити підтримку Україні та висловити захоплення її незламним духом. А ще, як наголосили, попри війну, Україні потрібно розвивати  бізнес, культуру і освіту, адже коли настане перемога, важко буде все відновлювати та надолужувати.

Роксолана Вишневич

Читайте також: Луцьк передасть Херсонщині самоскид.

Реклама Google

Telegram Channel