Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
На ринку Шацька виявлено незаконний продаж риби

Фото: Рибпатруль Волині.

На ринку Шацька виявлено незаконний продаж риби

23 липня державні інспектори Волинського рибпатруля провели рейд ринками Шацької громади Волинської області. Рейд проведено з метою перевірки та запобігання реалізації раніше загиблої риби та риби без відповідних супровідних документів, що засвідчували б її якість та безпеку

Під час рейду перевірялась законність набуття права володіння на водні біоресурси, що перебували в обігу. Рейдова група перевіряла наявність товарно-транспортної накладної на водні біоресурси затвердженої форми та правильність її оформлення.

В ході перевірки ринку в смт Шацьк виявлено 2 факти незаконного збуту водних біоресурсів. Продавці не змогли надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби.

На осіб складено адміністративні протоколи за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути пильними і не купувати рибу, яка продається на стихійних ринках без відповідних документів, невідомого походження та невстановленої якості, адже вона може бути шкідливою та смертельно небезпечною!

Довідкова інформація: Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Читайте також: У місто на Волині литовські парламентарі прибули на… мотоциклах.

Реклама Google

Telegram Channel