Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
На Волині вчилися ліквідовувати наслідки радіаційної аварії (Фото)

Відбулися навчання.

Фото: ДСНС Волині.

На Волині вчилися ліквідовувати наслідки радіаційної аварії (Фото)

27 липня на Волині відбулися навчання з органами управління та силами цивільного захисту області щодо дій у разі виникнення радіаційної аварії на Рівненській атомній електростанції

Під головуванням першого заступника голови військової обласної адміністрації Сергія Мовенка, за участі заступника голови обласної військової адміністрації Юрія Гупала, заступника директора департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Ігоря Куслія, т.в.о. начальника Головного управління ДСНС області Сергія Демидюка, керівників територіальних та місцевих органів управління та сил цивільного захисту відбулося засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і комісії з питань евакуації. 

Хід навчань проінспектував голова обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

На практиці реалізували заходи з оповіщення та збору населення, його евакуацію до проміжних та приймальних евакопунктів.

Під час навчань розгорнули мережу евакоорганів і евакопунктів, здійснювали моніторинг та прогнозування поширення радіаційної хмари, організували роботу постів регулювання руху, а також відпрацювали порядок роботи пунктів санітарної обробки людей та спецобробки техніки.

Для стабілізації емоційного та психологічного стану людей, а особливо дітей, працювали психологи та медики ДСНС.

 

В підсумку керівники навчань відзначили належний рівень підготовки всіх задіяних служб і органів цивільного захисту, органів місцевого самоврядування та підкреслили, що їх проведення необхідне для оперативної та ефективної допомоги людям у випадку надзвичайної ситуації радіаційного характеру.

Підрозділи ДСНС області будуть і надалі проводити подібні заходи, надавати методичну та практичну допомогу всім зацікавленим структурам для підвищення рівня цивільного захисту мешканців Волині.

Читайте також: На Волині розпочали навчання з ліквідації радіаційних наслідків та евакуації населення.

Реклама Google

Telegram Channel