Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У продажі дітей з України на органи було задіяно багато людей (Відео)

Денису Вароді під час апеляційного розгляду збільшили розмір застави з мільйона до 2 мільйонів 684 тисяч гривень та взяли під варту у залі суду.

Фото із сайту ukr.net.

У продажі дітей з України на органи було задіяно багато людей (Відео)

У мережу YouTube виклали «сповідь» закарпатця Дениса Вароді, якого підозрюють у торгівлі дітьми

У червні 2023 року затримали чоловіка, який намагався продати 11-місячну дитину за кордон.

У суботу, 29 липня,  з’явилося його відеозізнання, опубліковане головою Перечинської міськради Іваном Погоріляком. «Мені до рук потрапило відео спілкування торговця дітьми Дениса Вароді, який зараз знаходиться в ужгородському слідчому ізоляторі. Відеозізнання записано прямо там одиним із однокамерників Вароді. Були накладені субтитри (з помилками), – зазначив він і додав: – Тепер справа за правоохоронцями та судом». 

На відео – 43-річний Денис Вароді із Закарпаття, який працював у Перечинській школі-інтернаті, розповідає про свою спробу продати 11-місячну дитину в Європу за 25 тисяч доларів. 

Крім того, він розповів про нові деталі про Перечинський інтернат – зокрема стверджує про участь працівників Перечинського інтернату у вивезенні дітей на органи за кордон.

«У цьому сенсаційному відео від Дениса Вароді йдеться про те, що в Перечині дітей колишньої школи-інтернату вивозили за кордон на органи в 2010-2014 роках. А також кілька випадків про 2016-2018 роки.

У відео Денис Вароді також звинувачує директора інтернату Василя Кобу, юристку закладу Ольгу Лонгвізер та сина директора Василя Кобу молодшого в причетності до продажу дітей на органи в країни ЄС. Крім того, чоловік розповів про те, як дівчаток із закладу ввечері забирали уповноважені працівники поліції і привозили назад тільки під ранок. За заявою чоловіка таке відбувалось систематично», – написав журналіст Віталій Глагола. 

Підозрюваний стверджує, що в цьому під час літніх канікул брали участь директор школи-інтернату, юрист із села Туриця та син директора з Ужгорода. 

«Коли вивозили 25 дітей під виглядом лікування, то поверталось тільки 23», – мовить чоловік.  

Він також заявив, що для трансплантології переважно обирали дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Також він додав, що торгівлю дітьми приховували працівники з відділу освіти. 

«Деякі були перевірки у школі-інтернаті, а саме працівників з відділу освіти, інших інстанцій. Вони це все покривали…час від часу проходили перевірки і все це замовчувалось», – каже підозрюваний із Закарпаття. 

Правоохоронці відреагували на опубліковану «сповідь». Зазначають, що на Закарпатті прокуратура вивчатиме це відео. Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила речниця прокуратури Катерина Хижняк.

«Ми вивчаємо відео, виявлене у мережі. Слідчі розглянуть всю інформацію, подану в ньому у рамках провадження, яке відкрите проти цього чоловіка за ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 149 КК України (замах на торгівлю людьми)», – заявила вона. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

До речі, закарпатцю Денису Вароді, якого підозрюють у торгівлі дітьми, під час апеляційного розгляду збільшиои розмір застави з мільйона до 2 мільйонів 684 тисяч гривень та взяли під варту у залі суду.

Читайте також: «Українським прикордонникам довелося застосувати зброю».

Реклама Google

Telegram Channel