Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Як правильно стерилізувати банки

Чисті й ретельно простерилізовані слоїки – запорука того, що консервація не «салютуватиме».

Фото із сайту blog.eva.ua.

Як правильно стерилізувати банки

Робити це можна кількома способами

Вибирайте найзручніший для вас:

В духовці. Слоїки ретельно помийте і мокрими поставте в духовку. Увімкніть її приблизно на 100°C (але не більше 130°C) на 5–7 хвилин – поки банки повністю висохнуть.

Водою. Банку (заздалегідь вимиту) заповніть крутим окропом, накрийте кришкою і залиште так на 8–10 хвилин.

Над чайником. Переверніть чистий слоїк шийкою до носика киплячого чайника й обробіть його парою близько 5 хвилин. Або ж зніміть із чайника кришку і встановіть на її місце перевернуту догори дном банку.

Над каструлею з водою. В каструлю з киплячою водою встановіть друшляк або решітку, зверху поставте перевернуту вимиту банку і залиште над парою на 5–7 хвилин.

У мікрохвильовці. Попередньо вимитий слоїк на 1–1,5 см наповніть водою й увімкніть пічку на 2–4 хвилини.

В мультиварці або пароварці. Близько 400 мл води влийте в чашу приладу, чисті банки встановіть на спеціальній сіточці для варіння на пару, увімкніть режим «варка на пару». Обробляйте скляну тару приблизно 5 хвилин (після того, як вода закипить).

У посудомийній машині. Виставте найбільш високотемпературний (близько 70°С) режим миття без мийних засобів і залиште заздалегідь вимиті слоїки на повний цикл.

Читайте також: «Українське сало завжди в моді!»: найкращі рецепти.

Реклама Google

Telegram Channel