Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
«Ніхто не зробить так, щоб військові голосували у окопах». Але...

Пам’ятайте про це!

Фото із сайту krasnomovec.club.

«Ніхто не зробить так, щоб військові голосували у окопах». Але...

«Ніхто не буде облаштовувати дільниці під Бахмутом. Ніхто не буде відпускати сотні охочих взяти участь у політичному житті і змінювати країну...»

До вашої уваги – найяскравіші за тиждень думки і цитати.

Сергій ТАРАН, політолог, про атаку безпілотниками москви:

 

 «Кожен безпілотник над москвою – це сигнал усім геополітичним хижакам, що росія беззахисна перед іншими ядерними державами. Адже до безпілотників, які масово атакують столицю росії, може бути прикручений і інший, в тому числі ядерний заряд. І тоді вже не має значення, куди вони там долетіли. Має значення те, що російська система ППО не здатна їх перехопити на підльоті. Причому йдеться про звичайні безпілотники. А що як йтиметься про сучасну технологічну зброю?»

Юрій ГУДИМЕНКО, політик, воїн ЗСУ, про слова спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука, який заявив, що «заборони на вибори під час війни в Конституції немає»:

 

 «…Я прочитав те саме, що і сотні тисяч хлопців і дівчат у пікселі. Ви заявили, що готуєте вибори без військових. Бо ніхто не зробить так, щоб військові голосували в окопах. Ніхто не буде облаштовувати дільниці під Бахмутом. Ніхто не буде відпускати сотні охочих взяти участь у політичному житті і змінювати країну.

Ви фактично заявили, що справа військових – воювати мовчки. Без права голосу. А майбутнє країни вирішать без них. Без нас.
Є дві новини. Перша. Так не буде. Друга. Так не буде ніколи. Нічого не буде про нас без нас. Крапка».

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України, про гасло «Армія, мова, віра»:

 

 «Армія, мова, віра, Європейський Союз і НАТО – це те, чим живе зараз весь український народ. 24 лютого 2022 року стало величезним випробуванням, але точно вже ні в кого немає сумнівів, що для нас найважливіше. Ніхто не похитне нашу тверду впевненість у нашій Перемозі, у вірі нашої держави 
і у нашому русі в Європейський Союз».

Тарас ЧМУТ, ветеран АТО, очільник фонду «Повернись живим», про мобілізацію:

 

 «Ви маєте бути готовим до того, що в цій війні всі будуть служити – так чи інакше, рано чи пізно… Буде той момент, коли когось, хто відвоював рік, півтора, два, поміняють на когось, хто цього ще не робив. Почнеться процес ротації. І це означає, що будуть брати тих, хто ще не був. І так воно дійде до кожного».

НАЗАР (позивний ФУГАС), командир батальйону 63-ї механізованої бригади, про російську армію:

 

 «Там абсолютно немає людяності. Вони творили жахливі речі із цивільними людьми. Зі своїми військовими – так само. Ми бачили, приміром, що поранений окупант лежав на полі бою і кричав, просив про допомогу у своїх так званих «товаришів». До нього підповз інший, витяг у нього все з кишень, добив і відповз назад у безпечне місце. Тобто є факти, коли вони добивають своїх же. Як вони потім із цим живуть, я не знаю. Нам важко це уявити. Для нас, якщо є поранений побратим, найголовніше – швидко евакуювати його з поля бою, надати допомогу і піклуватися про цю людину. Це наш пріоритет, і так було завжди. У них усе не так. На цій війні бачив багато різних вчинків росіян, і мені важко це коментувати з точки зору людяності».

Ян ВАЛЕТОВ, письменник, про атаку безпілотниками москви:

 

 «Тепер війна поступово приходить у російські міста. Не тільки на окуповані «визволителями» території, а й у ситу москву. Стривайте трохи, і замість дронів полетять ракети...
Чекайте на війну у своїй хаті, ви наполегливо її кликали – 
і вона прийшла. Поки що вона тупцює на порозі, але, повірте, це ненадовго. І озирнутися не встигнете, як вона сяде у вітальні, розвалившись на вашому дивані і закинувши ноги у брудних берцях на ваш інкрустований столик. А що прилипне до підошв цих берців, вам краще й не знати».

Микола КНЯЖИЦЬКИЙ, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», про накладене Президентом Зеленським вето на закон, який виділяв кошти на добудову Музею Голодомору (понад 500 млн грн):

 

 «Народ зобов’язаний вшановувати своїх жертв. Інакше будуть нові жертви і трагедії повторюватимуться…
Чи можна використати кошти, які виділені на Музей Голодомору на ЗСУ? Ні. Він фінансується коштом партнерів, які забороняють використовувати ці гроші на воєнні цілі. ЗСУ фінансується коштом податків громадян. Якщо не витратити зараз 500 млн на добудову музею, то потрібно витратити 
120 на його консервацію.

Ось так популізм деяких радників влади перетворюється на ідіотизм, а ідіотизм – на зраду національних інтересів». 

Читайте також: «Шок: у директора «Ужгородського коньячного заводу» знайшли не тільки портрет путіна».

Реклама Google

Telegram Channel