Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Жінка, яка народилася без рук, керує літаком... ногами

Американка шугає над хмарами вже з 2008 року.

Фото із сайту tsn.ua.

Жінка, яка народилася без рук, керує літаком... ногами

Вона мріє здійснити навколосвітню подорож

Джессіка Кокс – перша у світі ліцензована пілотеса без рук. Вона може стати першим керманичем літака з ножним управлінням, який здійснить подорож навколо світу.

Попри те, що Джессіка могла б керувати літаком за допомогою протезів рук, вона зізналася, що ніколи не почувалася комфортно з протезами і перестала ними користуватись ще в 14-літньому віці.

Нещодавно американка виступила з доповіддю в авіаінституті в Чикаго, щоб показати, який вигляд матиме «неможливий літак», який саме будують. Він управлятиметься за допомогою панелі, вмонтованої в підлогу, – для керування ногами. Літак мають завершити у 2025 році.

Попри те, що Джессіка могла б керувати літаком за допомогою протезів рук, вона зізналася, що ніколи не почувалася комфортно з протезами і перестала ними користуватися ще в 14-літньому віці. Вона вирішила використовувати ноги для виконання усіх повсякденних справ.

Жінка розповіла, що коли захотіла вивчитись на пілота, то була шокована, що…ніхто не сказав їй «ні». Хоч тренери і сумнівалися, чи вона зможе літати самостійно. Але змогла! І шугає над хмарами з 2008 року.

Джессіка, до речі, далеко не єдиний пілот з обмеженими фізичними можливостями. Вона каже, що інші такі люди її надихають на нові досягнення, зокрема на навколосвітню подорож.

Реклама Google

Telegram Channel