Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Що цього разу заховали волинські журналісти?

Переконані, ви зможете розгадати!

Фотоколаж із сайту volyn.com.ua.

Що цього разу заховали волинські журналісти?

Інтелектуальна вікторина для знавців

Друзі, принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?». Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився у грізний гранатобуз).

«Подарував нам Принца  з далекої планети, ще й став героєм конкурсу «Цікавої газети»...»

Ось приблизно так по-простому, але віршовано, звучала б загадка, на яку треба було вам дати відповідь. Проте ми її зашифрували – і багато хто двічі поспіль не подолав цей кодований бар’єр...                                                                  

Але перед тим як оголосити переможця туру, за умовами конкурсу, маю нагадати запитання, з яким ви справилися лише з другої спроби. І то не всі...

«Гранатобуз із секретом» – 24 (2023)

«Так, у скриньці напарника Бориса одні зваби – сигарети з «перцем» – мрія всіх шинкарів і лікарів», – усміхався волоцюга Франц і потихеньку Афганістаном контрабанду потягом віз». Прочитали уривок із неопублікованого раніше? Тоді вам завдання: стати поетом і повправлятися так над цими словами, щоб «перетворити їх» на ключових «родичів» зі всесвітньо відомого твору. Портрет його автора ми сьогодні і заховали.

Чия світлина знаходиться у гранатобузі?

Так, бувалі у бувальцях учасники «Гранатобуза» з другої спроби все ж розклали до молекул наше запитання із легендарної повісті-казки «Маленький принц», проримувавши не тільки «сигарети» – «планети», «контрабанду» – «троянду», а й «Франц» – «принц» чи «віз» – «лис»... Втім, усі фішки розкривати не буду: тепер ви знаєте ключ, тож можете ще й самі повправлятись над завданням, які ще слова ми зашифрували зі всесвітньо відомого твору. Колись, може, це й стане вам у пригоді – віршовані рядки часто влучають у серце...  

Скажу лишень, що першою слово-відповідь «Антуан де Сент-Екзюпері» нам надіслала Тетяна Репетило із сонячної Черкащини, яка й отримує додатковий бал у нашому конкурсі. А хто ще зі знавців став «піїтом» і справився із завданням, а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 24 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу).

 

Нам же час знову вас інтригувати. Тож поїхали!

«Гранатобуз із секретом» – 26 (2023)

Якщо частину назви політичної партії замінити на всім відомий союз, додати до цього дуже файну дівчину і приєднати суфікс – вийде слово-«протест». Саме його ми і заховали.

Що за слово знаходиться у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 10 серпня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як знаходили відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Читайте також: «Волинянин за кілька годин знайшов 223 білі гриби! (Фото, відео)».

Реклама Google

Telegram Channel