Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Як на передовій собака Жужа рятувала воїнів від голоду

Про неї козаки будуть розповідати і своїм онукам.

Скріншот із відео 77-ї ОАМБр.

Як на передовій собака Жужа рятувала воїнів від голоду

Бійцям 77-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ допоміг вижити пес, який опинився з ними на «нульовій» позиції і став постачальником продуктів у найскрутніший час

Було нас п’ять чоловіків плюс Жужа (на фото). П’ять пайків. Заходили ми на три дні. І мали стояти на позиції. Однак сталося так, що провізії нам не могли доставити через сильні обстріли. Тож ми одним пайком харчувалися п’ять осіб на добу і плюс Жужа. Вона дуже голодна була... Ми ділилися. Не думали, що це затягнеться з трьох діб аж на дев’ять», – розповів один із бійців.

Воїни не приховують, що коли їжа почала закінчуватися і вони ділили одну галету на кількох людей, Жужі перепадали крихти. «Прожили ми на наших пайках днів 3–4. Далі Жужа почала потроху виносити з-під завалів і з-під землі свої. Пайка вона не могла розірвати, тому виносила, ставила нам під ноги, щоб ми розривали. Штуки 4–5 за 4–5 діб вона принесла», – розповіли воїни.

До кінця виконання завдання Жужа не залишила своїх годувальників і подолала з ними 8 кілометрів. Один із бійців навіть врятував собаку з-під обстрілів.

Уляна ВИНОГРАДОВА.

Реклама Google

Telegram Channel