Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У США акула відкусила ногу українці: жінка в критичному стані

Фото ілюстративне / Дивогляд.

У США акула відкусила ногу українці: жінка в критичному стані

Жахливий випадок стався у понеділок, 7 серпня, біля пляжу Роквей-Біч, що у Нью-Йорку

У США акула напала на уродженку Одеси Тетяну Колтунюк і відкусила їй частину тіла.

Рятувальники почули крики 65-річної жінки у воді. Її витягли на берег і надали першу невідкладну допомогу. Жінці наклали джгут на ногу, щоб зупинити кровотечу до прибуття швидкої допомоги. Про це передає «Дивогляд» із посиланням на The New York Times.

Постраждалу доправили до лікарні Ямайки. Тетяна вижила, але перебуває у вкрай критичному стані. Спочатку було відомо, що вона втратила близько 9 кг плоті, але відповідно до фотографій свідків події, що були зняті у перші хвилини порятунку жінки, ці цифри суттєво перебільшені.

Варто відмітити, що поліція Нью-Йорка обстежила територію за допомогою гелікоптерів і безпілотників, але так і не виявила жодного хижака. Місцеві кажуть, що цей укус акули був першим випадком на пляжі Роквей-Біч «за останній час».

«Ми сподіваємося на повне одужання цієї плавчині. Хоча це була страшна подія, ми хочемо нагадати нью-йоркцям, що укуси акул у Роквеї трапляються вкрай рідко», – заявила речниця департаменту парків Нью-Йорка Меган Лалор.

«Я не думаю, що за всю свою історію я чув про подібні травми в наших водах, незважаючи на те, що я працюю з акулами вже 30 років. Сама по собі травма незвичайна», – сказав Ганс Волтерс, польовий науковець із Нью-Йоркського акваріума Товариства охорони дикої природи.

Українське походження жінки підтвердили у Міністерстві закордонних справ у Києві. Вона мешкає у Сполучених Штатах разом із своєю сім'єю.

Читайте також: Загриз господиню і не підпускав до неї: на Одещині сталася трагедія.

Реклама Google

Telegram Channel