Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У 6-річної Яни дістали з бронхів... 4-сантиметрову ложку

Після успішного видалення ложечки спеціалістами лікарні стан Яни покращився.

Фото facebook/ndslohmatdyt.

У 6-річної Яни дістали з бронхів... 4-сантиметрову ложку

Ще в березні дитина почала скаржитися на важке дихання та сильний кашель. Тоді батьки дівчинки звернулися до лікарні, де їй поставили діагноз – обструктивний бронхіт. Проте попри старанне лікування, стан не покращувався. Тому Яну направили на дообстеження у львівську Національну дитячу спеціалізовану лікарню МОЗ України «Охматдит»

При обстеженні в НДСЛ «Охматдит» лікарі виявили стороннє тіло в дихальних шляхах Яни. Як виявилося потім, це була пластикова ложечка 4 сантиметри завдовжки.

«Нетиповим було розміщення ложечки в лівому бронху. Адже майже завжди сторонні предмети потрапляють у правий бік. Також здивувало те, що дівчинці 6 років, – зазвичай подібні випадки трапляються з дітками віком до 3 років», – розповів завідувач педіатричного відділення Охматдиту Сергій Руденко.

Батьки, будьте пильними та бережіть своїх діток. У разі поганого самопочуття дитини обов’язково та вчасно звертайтеся по медичну допомогу!

Після успішного видалення ложечки спеціалістами лікарні стан Яни покращився, та все обійшлося без серйозних ускладнень.

Читайте також: «Горохівські травматологи поставили на ноги 77-річного пацієнта після важкого перелому шийки стегна (Фото)».

Проблема потрапляння сторонніх тіл в дитячий організм є дуже поширеною. Часто різні предмети знаходять у гортані, трахеї чи бронхах пацієнта. Зазвичай це супроводжується сильним кашлем, появою задишки, посинінням губ, інколи зупинкою дихання та непритомністю. А сторонніми тілами в дихальних шляхах можуть бути найрізноманітніші предмети, навіть маленький шматочок горіха чи лусочка насіння.

«Батьки, будьте пильними та бережіть своїх діток. У разі поганого самопочуття дитини обов’язково та вчасно звертайтеся по медичну допомогу!» – закликають у медзакладі.

Малі діти мають їсти на ваших очах, бо може статися ось таке!
Малі діти мають їсти на ваших очах, бо може статися ось таке! 
 
Telegram Channel