Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Комуніст Симоненко втік з України в супроводі російського спецназу

Ось у якому раю жив головний борець із бідністю.

Фотоколаж із сайту pravda.com.ua.

Комуніст Симоненко втік з України в супроводі російського спецназу

Згодом кремль відправив його у тепле відрядження – на Кубу

Служба безпеки України зібрала доказову базу на Петра Симоненка – колишнього народного депутата, керівника забороненої Комуністичної партії, який підтримав збройну агресію рф. Коли частина Київщини була тимчасово окупованою рашистами, скандальний діяч утік до росії в супроводі ворожого спецназу.

В СБУ повідомили, що Симоненко, перебуваючи в Україні, після повномасштабного вторгнення росії звернувся до вищого військово-політичного керівництва країни-агресорки щодо його «евакуації». Щоб вивезти Симоненка та його родину із захопленого на той час селища Березівка Макарівського району, кремль розпорядився направити туди загін спецпризначення. Екснардеп особисто зустрічав військових рф, коли вони приїхали в український населений пункт. Він «розквартирував» їх у власному будинку й забезпечив продовольством.

Потім, 4–8 березня 2022 року, окупаційний спецпідрозділ здійснив «супровід» Симоненка та його близьких через ворожі блокпости на територію білорусі.
Звідти він переїхав до росії, де його призначили заступником голови «Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання «Союз комуністичних партій – комуністичної партії радянського союзу».

Ця організація – повністю прокремлівська, підконтрольна російській компартії на чолі з її лідером, депутатом держдуми рф геннадієм зюгановим. За вказівкою останнього Симоненко розпочав публічну кампанію на підтримку агресивної політики москви. Зокрема, в жовтні 2022 року екснардеп взяв участь у так званій 22-й Міжнародній зустрічі комуністичних і робітничих партій у місті Гавана на Кубі. Там він публічно виступив із закликами легітимізувати захоплення частини території України та діяльність терористичних організацій «л/днр».

Крім того, 21–22 квітня 2023 року одіозний політик взяв участь у з’їзді «антифашистського форуму», який відбувся у мінську. На цьому заході Симоненко підтримав продовження агресивної війни проти України й виправдовував кремлівські наративи щодо застосування росією тактичної ядерної зброї.

Петрові Симоненку висунуто підозри за двома статтями Кримінального кодексу – заклики до захоплення влади та виправдовування збройної агресії росії.

Василь КІТ.

Реклама Google

Telegram Channel