Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Зв’язкова УПА з Рівненщини у 96 років отримала закордонний паспорт

Жінка розповідає, що планує полетіти у Нідерланди до онуки.

Фото із сайту google.com.ua.

Зв’язкова УПА з Рівненщини у 96 років отримала закордонний паспорт

Наталія Коспа каже, що хоче побачити світ

Це її перший закордонний паспорт. Жінка розповідає, що планує полетіти у Нідерланди до онуки, яка в літаку з нідерландцем познайомилася – і він її забрав. «Я зв’язана з нею кровно і душею, вони сюди приїжджають, а я хочу побачити, де вони і як там. Я вже у 1977 році Союз об’їздила, облетіла, пароплавом об’їхала, то мені не перший раз. Але це ризик, вже не ті літа, щоб це витримати. Але дух витримає», – впевнена жителька Олександрії.

«Хочу світ побачити, – додає жінка. – Я багато книжок читала, я знаю, що, де і як. В Україну повернуся, бо довго ніде не можу бути – не хочу вмирати на чужині, тільки в Україні».

В Україну повернуся, бо довго ніде не можу бути – не хочу вмирати на чужині, тільки в Україні.

Наталія Коспа була зв’язковою УПА. Радянська влада ув’язнила 17-річну дівчину на два роки. Жінка розповідає, що її допитували чотири дні поспіль. Крім того, пані Наталя захоплюється поезією. З дитинства вона пише вірші і видала збірку «Незабудка».

Щиро зичимо Наталії Коспі здійснити свою мрію!

До речі, Управління державної міграційної служби України в Рівненській області у 2023 році видало вісім закордонних паспортів людям, яким виповнилося 90 і більше років. Пані Наталя серед них – найстарша.

Реклама Google

Telegram Channel