Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
А що сьогодні заховали від вас волинські журналісти?

«Я кожен раз співаю так, ніби це мій останній виступ».

Фото із сайту eurovision.com.

А що сьогодні заховали від вас волинські журналісти?

Принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?»

Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (з початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився у грізний гранатобуз).

Прочитайте уважно попереднє запитання – і відповідь на нього, а тоді приєднуйтесь до нашого нового завдання.

Ой дружили з математикою ви мало, Бо не всі розпізнали у завданні...

А кого саме – читайте далі

Але, за правилами конкурсу, насамперед ще раз нагадаємо запитання, яке для не знавців математики стало непідйомним каменем. Та і для багатьох знавців теж. :)

«Гранатобуз із секретом» – 27 (2023)

Давно у нас з вами не було математичних задач. Заповнюємо цю прогалину.   Отож: «Є три числа: а, в і с. При цьому а більше за с на 8, але менше за в на 10%. Натомість в більше за с на 30%». Якщо найменше з цих чисел збільшити у 31 раз, а тоді ще до отриманого додати 580, то вийдемо на твір, який приніс світове визнання людині, фото якої ми сьогодні й заховали.

Чия світлина знаходиться у гранатобузі?    

А тепер повертаємось у світ математики (6-го класу за програмою НУШ – Нової української школи) і розкладаємо по поличках відповідь.

Нехай a, b і c – числа, для яких виконуються умови:   а - с = 8; в = 1,1а; в = 1,3с; 1,1а = 1,3с. Система рівнянь:

{а - с = 8,              
1,1а = 1,3с

{а = с + 8,              
1,1(с +8) = 1,3с

{а = с + 8,                                                                                     
1,1 с +8,8 - 1,3с = 0

{а = с + 8,              
0,2 с = 8,8

{а = 52,              
с = 44.

Далі маємо: в = 1,1а = 1,1х52= 57,2.

Отже, числа, які шукали: а = 52, в = 57,2, с = 44.

Далі 44 х 31 + 580 = 1944.

Саме з піснею «1944» українська співачка кримськотатарського походження Джамала (Сусана Алімівна Джамаладінова) тріумфувала на «Євробаченні-2016».

Українська виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусана Джамаладінова) перемогла на «Євробаченні-2016» у столиці Швеції Стокгольмі із піснею «1944», що розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу до Середньої Азії 1944 року.   

Хто з учасників нашої вікторини надіслав слово-відповідь «Джамала», а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 27 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а нам час оголошувати нове завдання. Поїхали! Точніше, пішли.

 

 «Гранатобуз із секретом» – 29 (2023)

Один із героїв пригодницького роману Дена Брауна про штучний інтелект, доля якого трагічна, у важкі моменти намагався прогулятися столицею європейської країни тим місцем, на якому встановлювали предмети, що символізували водночас і «крила», і «обрізання крил». Слова, які можуть привести вас туди ж: казковий герой – втілення хитрості, стріла, традиція, клятва, «пароль», стихія, «7», казковий герой – символ мудрості, «ланцюги», місто  в європейській країні із великою назвою, заборона, небесне явище...

А ще у цьому місці намагалися відмінусувати один предмет. Саме його ми і заховали.  

Що знаходиться у гранатобузі?     

Відповідь треба надіслати до 30 серпня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як знаходили відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: «В обласному центрі Волині показали уламки російських касетних боєприпасів (Фоторепортаж)».

Реклама Google

Telegram Channel