Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Підживіть волосся... пивом

Фото: m.dom-eda.com

Підживіть волосся... пивом

Якщо хочеться мати густе, сильне, пружне та блискуче волосся, можна скористатися звичайним пивом. І не доведеться переплачувати за професійний догляд, коли є можливість приготувати цілющу маску вдома з найпростіших складників. А результат такої процедури буде не гіршим, ніж після салону

Користь пивних масок для волосся

Пиво одержують шляхом бродіння солоду за допомогою дріжджів. Цей напій має цілющі косметичні властивості. Ще наші бабусі використовували його як засіб проти вугрових висипань, для омолодження шкіри та боротьби з дрібними зморшками. Також цей хмільний напій не менш корисний для волосся та шкіри голови, оскільки містить вітаміни А, С, Е та групи В, корисні мінерали, які надають волоссю міцності і прискорюють його ріст.

  • Пивні дріжджі зміцнюють корені волосся, запобігаючи його випадінню, вирівнюють структуру та пришвидшують ріст.
  • Калій, мідь та залізо, що містяться в напої, живлять волосяні цибулини та прискорюють процеси обміну корисних речовин.
  • Вітамін С зміцнює імунітет волосся та захищає шкіру голови від шкідливих зовнішніх факторів.
  • Хміль є стимулятором для росту волосся, надає йому природного блиску, та очищає шкіру голови від надлишкового жиру.
  • Амінокислоти впливають на структуру та еластичність локонів, зміцнюючи їх, і запобігають січенню кінчиків.
  • Органічні кислоти поновлюють та нормалізують обмін речовин у тканинах, насичуючи волосяні цибулини киснем.
  • Пиво також допомагає у боротьбі з лупою. Етиловий спирт, що міститься у напої, має антибактеріальну дію, підсушує шкіру голови, чим зменшує свербіж.

Правила приготування та застосування

Корисні властивості має лише пиво, виготовлене на основі натуральної сировини. А той напій, що має у своєму складі хімічні домішки, не принесе користі для волосся. Щоб отримати гарний результат від пивних масок, необхідно дотримуватися кількох рекомендацій.

  • Щоб приготувати пивну маску для волосся, можна брати будь-який сорт. Але блондинкам слід уникати темних сортів, оскільки таке пиво впливає на колір волосся.
  • Не варто робити маски тим, хто має захворювання шкіри чи порізи, рани та опіки. Оскільки напій містить дріжджові грибки, що можуть сприяти розмноженню інших організмів.
  • Перед використанням напою треба його підігрівати та позбавляти від газу, тоді така маска для волосся буде ефективнішою.
  • Для сухого волосся у пивну маску слід додавати яйця, ефірні олії чи молочні жирні продукти.
  • Перед використанням маски слід обов’язково перевірити її на стерпність організму до її компонентів. Нанести трохи суміші на зап’ястя та зачекати 20 хвилин, якщо почервоніння не буде — отже, алергії немає.
  • Наносити пивні маски потрібно на вологе волосся, спочатку на прикореневу зону, потім по всій довжині. Тримати слід до 40 хвилин, обгорнувши харчовою плівкою та рушником. Змивати необхідно теплою водою та шампунем.
  • Пивну маску варто робити кожні 3 дні; якщо ж волосся сухе, то 1 раз на тиждень. Результат від масок буде вже спостерігатися після 12 процедур.

Топ-3 рецепти масок із пива

  • Проти випадіння волосся. Потрібно взяти 50 г пива, 10 крапель реп’яхової олії, 1 жовток, 3—4 краплі сандалового ефіру. Підігріваємо пиво й олію, додаємо жовтки та ефір, збиваємо суміш, наносимо на волосся. Маску тримаємо 25 хвилин, потім ретельно миємо голову теплою водою з шампунем. Після такої процедури волосся буде міцним, зменшиться випадіння та відновиться його структура.
  • Для росту волосся. Знадобиться 10 крапель олії льону, 30 г пива, 10 г звичайних дріжджів. Потрібно підігріти пиво, додати дріжджі і дати суміші постояти, поки утвориться піна. Потім влити олію, добре перемішати та нанести на волосся. Через 20 хвилин ретельно вимити голову. У результаті такої процедури активується ріст волосся.
  • Зміцнення волосся. Слід узяти 100 г пива, 10 г цукру, 10 г гірчичного порошку, 10 г оливкової олії. Спочатку треба змішати гірчицю та цукор, суміш розвести у теплому пиві. Потім влити олію, розмішати і на 15 хвилин нанести на всю довжину волосся. Така маска покращить кровообіг, активує обмін речовин, волосся стане міцним, пружним та блискучим.

За матеріалами tsn.ua.

Читайте також: Врятувати троянди допоможе нашатирний спирт.

Реклама Google

Telegram Channel