Наші консультації
Важливі лайфхаки для консервації
Сезон закруток у самому розпалі, тож знання тонкощів цієї справи стануть у пригоді
Адже для багатьох господинь консервація означає не «закрити пів тонни огірків», а знайти рецепти кулінарних шедеврів, які сподобаються рідним. Та в будь-якому випадку варто дотримуватися певних правил, аби заготовки вийшли смачними і добре зберігалися
- Для консервування та маринування слід використовувати тільки свіжі овочі та фрукти, а особливо – ягоди. З часу їх збирання до моменту консервації має пройти не більше 12 годин – інакше ягоди почнуть м’ятися, пустять сік і втратять свою цілісність. А ось яблука і груші, навпаки, якщо полежать кілька днів, стануть максимально придатними для закривання.
- Коли консервуєте помідори, краще видаляти у них плодоніжки й проколювати кожен томат зубочисткою, тоді плоди не будуть тріскатися.
- Використовуйте натуральні консерванти. Найефективнішими вважаються листя вишні, смородини й дуба. Вони містять у собі компоненти, які допомагають продовжити термін зберігання закруток.
- Для того, щоб фрукти не тріскалися при консервуванні, їх потрібно обдати окропом або парою, але сливи слід пробланшувати в киплячій воді, тоді на шкірці у них утворюються невидимі тріщини, це надалі убереже їх від розварювання і розтріскування.
Читайте також: Пройшов Спас, яблук натряс: найсмачніші рецепти.
Реклама Google